6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Bakan Akdağ açılışa katıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 250 Yataklı Kars Devlet Hastanesi'nde Görüntüleme Merkezi ve Taş Kırma Ünitesi'nin açılışına katıldı.

Toplantı ve açılışlar için Kars'ta bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ; AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, AK Parti İl Başkanı Ramazan Karakelle ve partililerle birlikte Görüntüleme Merkezi ve Taş Kırma Ünitesi'nin açılışı için 250 Yataklı Kars Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada üniteleri gezen Bakan Akdağ, bir vatandaşın sevk sitemi ile karşılaştı. Halefoğlu köyünden Abdurrahman Oğul isimli vatandaş Bakan Akdağ'ı karşısında görünce, "Bu hastane nasıl bir hastane. En küçük işimizde bile Erzurum'a gönderiyorlar. Hiçbir teşhis koymuyorlar bu ne iştir?" dedi.

Akdağ açılışlardan sonra AK Parti İl Başkanlığına geçti. Alkışlarla ve tezahüratlarla karşılanan Akdağ, sağlık alanındaki hizmetlerden söz etti. Yerel seçimlere de değinen Bakan Akdağ'a ikinci bir sitem de partide geldi. Vatandaşlar, "Hastalarımız Erzurum yollarında ölüyor. Günde bir çok hasta Erzurum'a sevk ediliyor" dedi. Bakan Ağdağ da şöyle konuştu:
"Meselenin ne olduğunu tam bilmediğimizden, işin içinde olmadığımızdan konuşuyoruz. Sen benim lafımı kesmezsen çok memnun olurum. Sende buraya geldiğin zaman sen konuşursun. Bu işin usulü bu. Hiçbir zaman Kars ölçeğindeki bir şehirde bütün hastaları tedavi edemezsiniz. Böyle bir şansınız yoktur. Başhekime ayda kaç hasta sevk edildiğini sordum. 86 hasta sevk edildiğini söyledi. Ayrıca polikliniklerden sevk edilenler varsa onları da bana bildirecekler. Ama mesele şu değerli kardeşlerim. 'Erzurum yollarında ölüyoruz' lafı doğru bir laf değil" Bu sırada vatandaş sözünü kesince de "Değerli kardeşim dinlemeyi bilmek bir meziyettir. Bu meziyeti göstereceğini ümit ediyorum. Gösterebilirsen de beni memnun edersin. Bundan 5 sene önce sen Kars'ta yaşıyor muydun? Ben sana diyorum ki bizden önce 39 tane uzman vardı şimdi ise 109 tane uzman var. İnsan birazcık insaf eder canım. Biraz insaf sahibi olacaksın. Sağlık hizmeti şöyle sunulur. Bunu bu kardeşimizin konuşmasında yarar var. Çünkü o kötü niyetle konuşmuyor ama bu şehirde bunu kötü niyetle konuşanlar var. Ben biliyorum kötü niyetle konuşanların olduğunu. Bugün biz Kars'ta bir müddet önce hizmete soktuğumuz EMAR'ın, Taş Kırma Makinesinin, şu anda 17 diş hekimiyle çalışan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışını yaptık" diyerek konuşmasını tamamladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 17:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?