6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Bakan Atalay'a soru önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle 'Sarıkamış ilçesi, Yarkaya köyünün su sorunu' ile ilgili soru önergesi verdiğini açıkladı.


MHP Milletvekili Gürcan Dağdaş, 'Sarıkamış ilçesi, Yarkaya köyünün su sorunu' ile ilgili verdiği soru önergesi hakkında açıklama yaptı. Dağdaş açıklamasında, "Seçim çevrem olan Kars ilinin Sarıkamış ilçesine bağlı Yarkaya köyü, ilçe merkezine 47 km. uzaklıkta bulunmaktadır. Bundan 20 yıl önce köyde yaşanan heyelan nedeniyle köy halkı devlet tarafından Kolkırdı mevkiinde yaptırılan konutlara yerleştirilmiştir.

Ancak yaşanan sıkıntılar nedeniyle köy halkından ekonomik durumu iyi olanlar çevre köylere taşınmış ekonomik durumu iyi olmayanlar ise anılan mevkide yaşamlarını sürdürmeye devam etmişlerdir. Kolkırdı mevkiinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle burada yaşayan vatandaşlarımız yaz aylarında çevre köylerden binek hayvanları ile köye su taşımakta, kış aylarında ise eritilen karlardan su gereksinimini karşılamaktadır.

Bu itibarla burada yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi ve yaşamın sürdürülebilmesinde en temel ihtiyaç olan su gereksinimlerinin karşılanması için sorunun çözümü yönünde Bakanlığınızın herhangi bir çalışması ya da projesi mevcut mudur" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 14:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?