5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Bakan Atalay'dan AKP'ye ziyaret

AK Parti Kars İl Başkanlığı binasını ziyaret eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti hükümetinin Türkiye'de siyasete yeni bir ses ve soluk getirdiğini belirterek, "Bizim 2007 yılı seçim kampanyalarının en iyisi 'Durmak yok, yola devam' sloganıdır. Durmak yok yola devam diyorduk ya, hepimiz aynı o havada gidiyoruz" dedi.

2 gündür Kars'ta bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven ve Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ile birlikte AK Parti İl teşkilatını ziyaret etti. Bakan Atalay'ı AK Parti İl Başkanı Ramazan Karakelle, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzün ve partililer karşıladı.

Bakan Atalay, burada yaptığı konuşmada, Kars'ta bulunma sebeplerinden söz ederek, "Burada bölge illeri valileriyle toplantı yaptık. Tabi sadece valiler değil, güvenlik boyutunda olduğu için İl Emniyet Müdürleri ve İl Jandarma Komutanlarını da buraya çağırmıştık. Bu bölgedeki ve illerimizdeki güvenlik konularını, sınır güvenliğini görüştük. Çünkü buradaki illerimizin hepsi sınır illerimizdir. Köydes ve Beldes çalışmalarını ve duble yol çalışmaları gibi yatırımları görüştük. Eğitim, sağlık yatırımları gibi konuları da değerlendirmiş olduk. Ayrı ayrı bütün illerin yetkililerini dinledik ve değerlendirmeler yaptık. İyi bir çalışma oldu" ifadelerini kullandı. 

BELEDİYELERE 3 AYLIK KESİNTİSİZ ÖDEMELER BU DÖNEM DE YAPILACAK

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, belediyelere 3 aylık kesintisiz ödemelerin bu dönem de yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

"Parti teşkilatlarımız bizim evimiz, şubelerimiz. Biz hangi ilimize, ilçemize, beldemize gitsek mutlaka teşkilatlarımızla bir araya geliriz. Partimizle ilgili çalışmaları değerlendiririz. Bu bizim için çok önemlidir. Siyaset partiyle yürür. Parti teşkilatlarla yürüyor. Sizlerin çabalarıyla yürüyor. Biz hepimiz bütün bir işi yürütüyoruz. Sizlerin çabaları ve çalışmaları olmasa tabi o zaman siyaset zayıf kalır. Ve biz siyasette zayıf kalırız. Dolayısıyla partimizin teşkilatımızın, teşkilatlarda çalışan arkadaşlarımızın fedakarlığı bizim için çok önemli ve değerli. Ayrıca dün de ifade ettim, her sene yaz aylarında Belediyelere 3 aylık kesintisiz ödenek gönderme uygulamamızı bu sene de yapacağız. Her halde şu günlerde Bakanlar Kurulu'nda öyle bir karar çıkar".

DURMAK YOK YOLA DEVAM

AK Parti hükümetinin Türkiye'de siyasete yeni bir ses ve soluk getirdiğinin de altını çizen Bakan Atalay, "Biz, ilk günkü heyecanımızla bütün gayretimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim 2007 yılı seçim kampanyalarının en iyisi 'Durmak yok, yola devam' sloganıdır. Durmak yok yola devam diyorduk ya, hepimiz aynı o havada gidiyoruz. Siz de bunu zaten görüyorsunuz. Genel Başkanımızdan, Başbakanımızdan başlayarak hepimiz ilk günkü gibi dinamik, diri, canlı, heyecanlı, ülkemizin heyecanıyla, ülkemizin aşkıyla, sevgisiyle, vatandaşlarımıza hizmet için koşuşturuyoruz. Bu konuda hiçbir duraksama söz konusu değil, olamaz. Biz uzun bir yoldan geliyoruz. Ve daha yolumuz da çok uzun. Diğer olup bitenlere hiç kafa yormayın. Bizim için önemli olan bütün boyutlarıyla iyi planlayarak hiç ara vermeden kesintisiz sürdürmek. Partililerimize de vatandaşlarımıza da bu duyguyu vermek. Özellikle yaz dönemi hem Başbakanımız olarak hem Bakanlar olarak, hem Milletvekillerimiz olarak, hepimiz Türkiye'nin her tarafındayız. Bakın Başbakanımızın, bugün Sinop, yarın Bursa'da, Pazar günü İzmir'de büyük açılış programları var. Tabi AK Parti iktidarının artık olgunluk dönemleri; artık meyveleri çoğaldı, açılışları çoğaldı, artık yetiştirilemiyor. Yatırımlarımız büyük oranda tamamlandı. Hepimiz bu yaz döneminde ülkemizi daha bir tarayacağız. Bütün vatandaşlarımıza her yerde ulaşacağız" diye konuştu.

TEŞKİLATLARIMIZ DAHA DİNAMİK OLSUNLAR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, teşkilatların daha dinamik şekilde çalışmalarını sürdürmeleri gerektiğini ifade etti ve şu önerilerde bulundu:

"Teşkilatlarımızdan da beklediğimiz, daha dinamik olun. Vatandaşlarımızla daha çok buluşun. Doğu Anadolu ile ilgili DAP projesi çok önemlidir. Ve biz özellikle dün valilerimizle toplantıda bunu da görüştüm. Bunlar için kaynak ayrılmış. Bu projeler hızlandırılması gereken projeler. Bunu da şu vesileyle ifade edeyim, Kars ilimiz hem yeni gelişen Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı, hem tren yolu, hem enerji hattı olarak çok belirgin bir şehir, belirgin bir coğrafya oluyor. Bölgemizde çok hızlı gelişmeler olacak. Yani inanın Azerbaycan buraya uçak seferleri başlatıyor. Türkiye'nin artık İstanbul'undan İzmir'inden Ankara'sından Kars'a uçakla sürekli ulaşıyorsunuz".

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 16:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?