5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Bakan Aydın'a soru önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı ile yerel basının karşılaşacağı zorluklara ilişkin Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini açıkladı.

Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı ile yerel basının karşılaşacağı zorluklara ilişkin soru önergesi sunan MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, yazılı bir açıklama yaptı.

Milletvekili Dağdaş açıklamasında, "Yerel gazetelerin desteklenmesine yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır? 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısında yerel gazetelere ilan verilmesi engellenmekte midir? Söz konusu tasarı aynı şekilde yasalaştığı takdirde yerel basında hangi ihale ilanları ya da sonuçları yayınlanabilecektir? Mahalli gazeteler giderlerinin büyük bir bölümünü ilan ve reklamlar yoluyla karşılamakta, resmi ilanlar (Özellikle ihale ilanları) ise bu girdinin ana kalemini oluştururken, mevcut kanun tasarısı ile mahalli-yerel gazetelerin resmi ilan gelirlerinde oluşturulacak azalma anılan gazetelerin ekonomik bir darboğaza girmelerine dolayısıyla yayın hayatına son vermelerine neden olacağı; gazetelerin çalışanlarını olumsuz yönde etkileyeceği açıkken, mahalli gazetelerin desteklenmesi yönünde hangi tedbirler alacaksınız? Ya da Bakanlığınızca yerel gazetelerin yok olmasına yol açacak bu değişikliğin gerçekleşmemesine yönelik girişimlerde bulunacak mısınız, şeklinde soru önergesi verdim" dedi

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 16:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?