6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Bakan Çelik öğrencileri dinledi

Iğdır'a gitmek için havayoluyla Kars'a gelen ve kendisini karşılamaya gelen öğrencilerin sorunlarını dinleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Eğitim alanında 4 yılda yapılanlar 40-50 yılda yapılanlara bedeldir" dedi. 

Bakan Çelik, havaalanında Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kars Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Kars ve Iğdır AK Parti teşkilatları mensupları, okul müdürleri ile öğrenciler tarafından karşılandı. Elindeki kalpağıyla uçaktan inen ve karşılamaya gelenlerle tokalaşan Bakan Çelik, kendisine çiçek veren öğrencilerin sorunlarını dinledi. Kalpağını bir erkek öğrencinin başına takarak, kızlara yakışıp yakışmadığını soran Bakan Çelik, daha sonra kalpağını bir kız öğrencinin başına taktı.
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Çelik, "Son 4 yıllık dönemi Kars'ın kuruluşundan bu yana bir mukayese yaparsanız, son 4 yılda yapılanları son 40-50 yılda yapılmamış hizmetler olarak, objektif bakan, vicdanı olan insan değerlendirdiği zaman böyle bir sonuca varır. Ama yetti mi, her şey tamam mı? Elbette değil. Daha birçok eksik var. Bunları da inşallah zaman içinde tamamlayacağız" dedi. 

Çelik, öğrenci kız yurtlarıyla ilgili olarak da, "Bakanlık dönemimde yurt çapında 265 adet ortaöğrenim yurdu yapıldı. Ama takdir edersiniz ki bir anda Türkiye'de 5 bin tane yurt yapma şansımız yok. Bunlar zamanla giderilmesi gereken ihtiyaçlardır. Kars'ta da bu manada ciddi bir gayret var. Ama dediğim gibi, bu her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Önümüzdeki süreçte inşallah çok daha güzel şeyler olacak. 4 yılda yapılanların lütfen bir dökümünü yapın göreceksiniz ki, 4 yılda yapılanlar 40-50 yılda yapılanlara bedeldir" diye konuştu. 

Bir öğrencinin yeni açılan bilgi teknoloji sınıfı için bilgisayar talebinde bulunması üzerine ise Bakan Çelik, "Özellikle Evrensel Hizmet Fonu'ndan alınması gereken bazı bilgisayarlar vardı. Kamu İhale Kurumu'nda o iptal edildi. Ama ümit ediyorum ki en geç nisan-mayıs ayları içinde bu 40-50 bin bilgisayar gelecektir" şeklinde konuştu. 

Bakan Çelik daha sonra karayoluyla Iğdır'a hareket etti. 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 15:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?