6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Bakan Demir Kars'ta

AK Parti Kars İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "İstikrar için, geleceğimizin daha aydınlık olması için AK Parti'nin memlekete hizmetine, iktidarına çok ciddi ihtiyacı var" dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak için geldiği Kars'ta, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'la birlikte AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'i AK Parti İl Başkanı Ramazan Karakelle, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen ve partililer karşıladı.

Alkış ve çiçeklerle karşılanan Bakan Demir, 3 bin kadın üyesi bulunan il teşkilatında bayanların daha öne çıkması gerektiğini söyleyerek, Başbakan Recep Tayip Erdogan'ın bayanlara büyük önem verdiğini ve her zaman görev almalarını istediğini belirtti. Ziyareti sırasında az sayıda bayan gördüğünü ve bayanların aralarda sıkışmaması gerektiğini belirten Bakan Demir, "Bu arada bu bayan arkadaşlarımız böyle arada kalmasınlar" dedi.

Kars'ın siyasette AK Parti'ye olan desteğini her geçen gün arttırmasının sevindirici olduğunu ifade eden Bakan Demir, "Memleketin AK Parti'ye olan ihtiyacının ne kadar elzem ve ehemmiyetli ve önemli olduğunun her geçen gün daha iyi anlaşıldığını bilmek gerek. 3 Kasım seçimlerinden önce bu anlaşılmıştı ama bunu sakın unutmayalım. İnanın bazen partimize oy vermeyen arkadaşlarımızla konuşuyoruz sohbet esnasında, bir şekilde eli uzanamamış. 'AK Parti iktidardan giderse ne olur halimiz' diyor. Hem AK Parti'ye oy vermemiş hem de AK Parti'nin iktidardan gitmesini istemiyor. Anlıyorum ki gelecek seçimlerde de ona da oy vermek nasip olur" diye konuştu.

Milletin teveccühünü ve saygısını kazanmaya devam etmenin şart olduğunu vurgulayan Bakan Demir, "Yeter ki bizler yaptığımız görevlerimizde milletimizin teveccühünü, saygısını kazanmayı arttırarak devam edebilelim. Teşkilatlar olarak sizlerin ana görevi de budur. Siyasi partiler Anayasa'ya dayalı çıkartılan yasalarla kurulu kamuya hizmet üretmek için kurulmuş mekanizmalardır. Böyle anlayalım. Burası millete ait bir makam. Partimizde vatandaş rahat olabilir. Niye?. Artık Adalet ve Kalkınma Partisi'ni temsil ediyor da ondan. Bir fazlalık görürse 'nasılsa parti iyi bir partidir' der. Ama eksiklik görürse partiye onu yakıştırır. Bu siyasi partinin iktidarda kalmasının ötesinde, istikrar için, geleceğimizin daha aydınlık olması için AK Parti'nin memlekete hizmetine, iktidarına çok ciddi ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Bakan Demir, Başbakan Erdoğan'ın programlarına bakıldığında 7 yıldır hiçbir heyecanında ve enerjide düşüş olmadığının görüleceğini kaydederek, şunları söyledi:  "Bu enerjinin arttığını görürsünüz. Bu, cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Şu anda 60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizin revizyonunda bakanlık görevini ve sorumluluğunu omuzlarına yüklemiş bir insan olarak söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 70 yılda yapılanlar 2002-2009 yani 7 yılda yapılmıştır. Hem de bunların 10 misli. Yapılan icraatlara bir bakın, AK Parti döneminde hiçbir alan yok ki Cumhuriyet tarihinde yapılan şeylere eş değerlikte hizmet götürmediği alan olsun. Yani bire on. Birçok alanda çok daha hizmet götürmüştür. Cumhuriyet tarihinde yapılanların iki katı, üç katı, dört katı, beş katı artı değerler kazandırmıştır. Bu bir başka siyasi partinin, bir siyasi oluşumun bir düşüncenin yapması mümkün değil. Dünyada bunun örnekleri yok denecek kadar azıdır. Bildiğim kadarıyla da yok."

Partililere ve belediye başkanlarına da seslenen Bakan Demir, şu nasihatlerde bulundu:  "Biz bunu milletimize anlatmak için çok zaman ayıramayabiliyoruz. Çünkü sürekli hep işimizin peşindeyiz. Ama bunu anlatalım. Bugün bazı yerlerde yerel yönetimlerde belediye başkanlarımız çok iyi hizmetler yapmışlar ama o hizmeti yaparken tamamen işe kaptırmışlar kendilerini, gidip vatandaşın çayını içmemişler. Vatandaş bundan bazı belediye başkanlarımıza biraz alınmış. 'Hizmeti iyiydi ama bana selam vermedi, biraz soğuktu' diyor. 'sosyal ilişkileri zayıftı onun için seçmedik onu' diyor. Bunun için yıpranmaya ve sosyal ilişkilere asla mahal yoktur. Vatandaşa hizmet esastır. Ama, vatandaşa ilgi ve alaka da esastır. Yerel yönetimlerin en büyük özelliği budur. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi olarak elimizden gelen bütün gayreti sarf edip milletimize gece-gündüz hizmet etmeye devam edeceğiz"

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 13:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?