6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Bakkallar kan ağlıyor

Kars Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Ekrem Uğurlu, büyük marketlerden dolayı birçok bakkal esnafının iş yapamadıklarından dolayı işyerlerini kapatmak zorunda kaldığını kaydetti.


Kars'ta küçük esnafın adeta can çekiştiğini anlatan Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Ekrem Uğurlu, şehir merkezinde açılan büyük marketlerin bakkal esnafını bitirdiğini belirtti. Bakkal esnafını, marketler karşısında tutunamayarak birer birer kapandığını ifade eden Uğurlu, dünyada etkili olan küresel krizde ise en çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bakkal esnafının etkilendiğini söyledi. Böyle devam etmesi halinde yakın bir zamanda bakkalların tarihe karışacağını dile getiren Uğurlu, yeni neslin bakkal görmeyeceğini savundu. Uğurlu, "Odamıza kayıtlı toplam üye sayısı 3 bin 500 iken, bu sayının 600'e düştü. Odamıza kayıtlı 2 bin 900 esnafımız çeşitli nedenlerden dolayı işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar" dedi.


Kars'ta 15'in üzerinde büyük marketin bulunduğunu anlatan Uğurlu, "Kars küçük bir şehir bu kadar marketin olması çok fazladır. Vatandaşlar, bakkalların yerine marketlerden ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Mahalle bakkallarından ise dar gelirli vatandaşlarımız alışveriş yapıyor. Bu vatandaşlarımız da veresiye olduğu alışveriş yapıyorlar. Bakkallarımız zor durumda marketlerin biran evvel yasayla şehir merkezinin dışına çıkarılmalıdır yoksa Kars'ta bakkal esnafı diye bir şey kalmayacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 21:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet IP: 78.184.183.xxx Tarih : 31.08.2009 23:10:53

Tipik  Tembel Karslı açıklaması. Yatırım geliyor vay gelmiyor yine vay.Bu küçük şehire onbeş büyük market fazla imiş.Neden fazla olsun keşke yirmi olsunda insanları daha rakabet ortamında alış verip  yapsınlar. yıllarca Karsta kendini yenilemeyen bakkal tipi esnaf milletin kanını emdi. istediği fiyattan mal sattı. zarar eden esnaf kapatır başka alanda iş yapar. Serbest piyasada durum böyledir.Hiç boşuna ağlamayın.