5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Bale kayıtları başladı

Kars Belediyesi Özel Kalem Müdürü Serhat Gönen, Belediye organizasyonuyla 4 yıl önce başlatılan bale kurslarının bu yılki kayıtlarının da başladığını söyledi. 

Kursların Cumartesi günleri saat 11.00'de başlayacağını belirten Gönen, "Kars'ımızın geçmiş tarihine bakıldığında bu tarz etkinliklerin bölgede sadece Kars'ta olduğunu görürüz. Bunun zamanla bırakılıp adeta yok olduğu bir dönemde Belediye Başkanımız Naif Alibeyoğlu'nun özel gayretleriyle yeniden canlandırıldı. 4 yıl önce başlatılan bale kurslarına her geçen gün yoğun bir ilgi gösterildi. İlk günlerde ailelerin çocuklarını göndermeyecekleri düşünülürken bunun aksine büyük bir rağbet oldu. 
Aileler bu defa çocuklarının ellerinden tutarak kursa getirdiler. Geçtiğimiz yıllarda yoğunluk dolayısıyla bazı öğrenciler kursa alınamadı. Bu yıl da gerekli bütün önlemler artırılarak aileler tarafından getirilen bütün çocukları bale kursu verilecek. Başta okul öncesi çocuklar olmak üzere 14 yaşına kadar çocukları kursa alabiliyoruz" dedi. 

Bale kursu kayıtları için ailelerin Kars Belediyesi Kars Sanat Merkezi'ne başvurmaları gerektiğini de ifade eden Gönen, bale kurslarının yanı sıra kış aylarında yapılan buz pateni kursunun da bale gibi yeniden canlandırılan alanlardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 11:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?