5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Bardakoğlu açılış yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kuran kurslarının sadece Kuran okuma yeri olmadığını belirterek, "Kuran kursları çocuklarımızın sadece Kuran okumayı öğrenmek değil, dinini, diyanetini, büyüğünü, küçüğünü, tarihini ve bütün peygamberlerin hatıralarını, ibadetleri, duaları ve ahlaki erdemleri öğreneceği bir mektep olmalıdır" dedi.

 


Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kars'ın Digor ilçesinde hayırsever Alkat ailesinin bağışladığı alana yaptırılan müftülük binasını ve Çarşı Camii'nin açılışını yaptı. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, "Biz istiyoruz ki camilerimiz sadece namaz kılma yeri olmasın. Biz buraya Diyanet ve diğer yayınlardan kitaplar gönderelim. Böylece bu mekanlarımız okuma mekanları olsun. Bu nedenle Valimizin Kars'ta başlattığı okuma seferberliğini çok yerinde görüyor ve teşekkür ediyoruz. Camilerimiz daha çok okumak, öğrenmek ve bilgimizi arttırmak için önemli mekanlar olmalıdır. Ayrıca burada kurulacak olan kütüphaneden de faydalanmanızı istiyorum" diye konuştu. Kuran kurslarının sadece Kuran okuma yeri olmadığını belirten Bardakoğlu, "Kuran kursları için de çok güzel kitaplar hazırlattık. Kuran kurslarımız da çocuklarımızın sadece Kuran okumayı öğrenmek değil, dinini, diyanetini, büyüğünü, küçüğünü, tarihini ve bütün peygamberlerin hatıralarını, ibadetleri, duaları ve ahlaki erdemleri öğreneceği bir mektep olmalıdır. Bu nedenle çocuklarınızı Kuran kursuna gönderiniz. Birde sizden özellikle istediğim camiler artık sadece erkeklerin gittiği bir mekan olmasın. Özellikle kadınlarımızın ve çocuklarımızın da gittiği bir yer olsun" şeklinde konuştu.

Digor Müftüsü Ömer Orhan Örnek de, binanın yapılması için arsa bağışında bulunan hayırsever Alkat ailesine teşekkür ederek, "20 Temmuz 2006 tarihinde inşaatına başlanılarak bitirilen 3 adet dükkan, 1 mescit, 2 adet lojman, 1 Kuran kursu ve müftülük hizmet binası 320 bin YTL'ye mal olmuştur. Bu miktarın 123 bin YTL'si de Digor ilçe ve köylerinde yaşayanlar ile Ankara ve İstanbul'da Digorlular tarafından bağışlandı" dedi.


Digor Kaymakamı Veysel Çiftçi ise, bu binanın yapılmasında emeği geçenlere ve binanın arsasını bağışlayan Durmuş ve Yusuf Alkat kardeşlere teşekkür etti.
Digor Müftülük binası ve Çarşı Camii'nin açılışına Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Vali Mehmet Ufuk Erden, Selim Kaymakamı Veysel Çiftçi, İl Müftüsü İlyas Serenli, İlçe Müftüsü Ömer Orhan Örnek, hayırsever Durmuş ve Yusuf Alkat kardeşler ve vatandaşlar katıldı.

...
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 01:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?