6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Başarılı öğrencilere SBS kitabı

KAĞIZMAN'DA ÖĞRENCİLERE KİTAP YARDIMI

Kars'ın Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, öğrencilere Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlık kitabı yardımı yaptıklarını belirterek, “Okulu bırakan çocukların ailelerini de ikna ederek eğitimlerine devam etmelerini sağlayacağız” dedi.

Kaymakam Şuayib Gürsoy'un girişimleriyle ilçe genelindeki okullarda okuyan ve maddi durumları iyi olmayan 826 başarılı öğrenciye SBS hazırlık kitabı dağıtıldı. Kaymakamlık olarak eğitim için bütün imkanları seferber ettiklerini belirten Kaymakam Gürsoy, “İlçe halkının büyük oranı maddi imkansızlıklardan dolayı çocuklarını okula göndermiyor. Okula gönderilmeyen çocukları tespit ediyoruz. Bu çocukların aileleriyle toplantılar yapacağız. Okulun ve okumanın önemini anlatacağız. Aileleri ikna ederek çocuklarımızın ülkemize yararlı bireyler olarak kazandırılmasını sağlayacağız. Bunun için kaymakamlık olarak devletin bize verdiği bütün imkanları seferber edeceğim. Çocuklarımız bizlerin geleceği, yarınların cumhurbaşkanı, başbakanı, valileri, kaymakamları ve öğretmen adaylarıdır. Bunun için de bu çocukların okuması ve iyi bir eğitim alması gerekiyor” dedi.

Seviye Belirleme Sınavı'na hazırlık kitaplarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce tespit edilen öğrencilere öğretmenleri aracılığıyla teslim edildiğini de kaydeden Kaymakam Gürsoy, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs da verileceğini belirtti.

KAĞIZMAN'DA ÖĞRENCİLERE KİTAP YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 15:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?