5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Başarılı okullara ödül

Kars'ın Kağızman ilçesinde eğitimde başarısını artıran okullara para ödülü verilecek. 

İlçede 'Okul Eğitim Kalitesinin Arttırılması' projesi kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik, eğitimde başarılı olan okulların tespit edilerek başarı durumuna göre birinci olan okula 10 bin YTL ikinci olan okula 8 bin YTL ve üçüncü olan okula 5 bin YTL ödül verileceğini açıkladı. 

Kağızman Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Kaymakam Çetin Çelik, İlköğretim Müfettişleri Başkan Yardımcısı Osman Bahçe ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay katıldı. Yöneticilerin ellerindeki yetkilerini harfiyen kullanılması gerektiğini belirten İlköğretim Müfettişleri Başkan Yardımcısı Osman Bahçe, "Kimse bu veli tanıdıktır bunla kötü olmayayım gibisinden tavırlar sergilememeli. Herkes elinde bulunan yetkileri kullanarak kişi ayrımı yapmadan kuralları uygulamalı. Okullarda ders kadar sportif faaliyetlerin de yapılması gerekiyor. Dersin olduğu kadar ders dışı faaliyetler de yapalım. Geziler düzenleyelim, sürekli motivasyon olacak işlere imza atalım. Bakınız okullarda münazaralar olmalı. Şimdi bir öğrenciye, 'Münazara nedir' diye sorduğumuzda ne yazık ki öğrenci münazaranın ne demek olduğunu bilmeyecektir. Bu konularda biz eğitimciler girişken olmalıyız" dedi. 

Kaymakam Çelik ise, "Köy okullarında öğretmenlere büyük görevler düşüyor. Bazı köylerde çok eksikliklerimiz var. Bazen köy okullarına gizli bir şekilde ziyaret düzenliyorum. Okulların önü çamur içinde okul kapısı açılmıyor. Öğrencilerin üstünde önlük yok. Öğretmen sanki hayatından bezmiş. Ben bu durumun neden böyle olduğunu sorduğumda direkt bir yerlere suçlamalar yapılıyor ama yine aynı ücra köşede olan okullardan bazılarına gittiğimizde ise düzenli bir okul görüyorum. Öğretmen, muhtarla bu işleri yaptık okulumuza böyle hizmetler yaptık gibisinden yanıt veriyor ve bizden okulun eksiklerini istiyorlar. Bu benim çok hoşuma gidiyor. Okulun eksiklerini de Kaymakamlık olarak bizler sevinerek karşılıyoruz. Bir öğretmenin yöneticinin içinde olacak" şeklinde konuştu. 

Eğitimde başarının arttırılması için bütün olanakların kullanılmasının önemine vurgu yapan Çelik, başarılı olan okulların tespit edilerek başarı durumunda birinci olan okula 10 bin YTL, ikinci olan okula 8 bin YTL ve üçüncü olan okula 5 bin YTL ödül verileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 15:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?