5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Başarılı sporculara 5 bin YTL

2008 yılında Türkiye ve dünya ölçeğinde başarılı olan Karslı 17 sporcu Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nu makamında ziyaret etti. Alibeyoğlu sporculara bir müjde vererek, artık Türkiye ve dünya ölçeğinde birinci olarak altın madalya kazanan her bir sporcuya 5'er bin YTL para ödülü verileceğini söyledi.


Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, 2008 yılı içinde güreş, atletizm, kayak ve boks dallarında dereceye giren Karslı sporcular ve antrenörleriyle birlikte Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nu ziyaret ettiler. Polat, burada yaptığı konuşmada sporcuların 2008 yılında yapılan müsabakalarda dereceye girenler olduğunu bundan böyle de bu dereceleri artıracaklarını söyledi. Belediyeden spor alanında bugüne kadar yaptığı desteğin devamını da isteyen Polat, Kars'ın eski dönemlerdeki başarılarını kat kat artıracaklarını, çünkü çok iyi sporcuların yetiştiğini belirtti.


Başkan Alibeyoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Önemli olan başarıyı yakalamak ve bunu göstermektir. Bu yakalandığı ve görüldüğü zaman inanıyorum ki her yerden destek gelir. Biz belediye olarak bugüne kadar destekledik bundan böyle de desteklemeye devam edeceğiz" dedi.


Başkan Alibeyoğlu bir de müjde vererek, "Bugünden sonra alınan her altın madalya için 5 bin YTL para ödülü vereceğiz. İkinciyi de bin YTL ile ödüllendireceğiz" diye konuştu. Alibeyoğlu, Kars'taki spor alanlarının artırılması gerektiğini savunarak, "Kars'ta artık bir spor okulu olmalı. Şöyle bir geçmişe baktığımızda çok eski yıllarda Karslı birçok sporcunun büyük başarılara imza attığını görüyoruz. Ama nedense son yıllarda önemli bir oranda gerileme oldu. Kars sporu gittikçe yok olmaya başladı. Son birkaç yıl içinde de yavaş yavaş bir ilerleme kaydedildi. Bu de kentin büyümesiyle doğru orantılıdır. Gençlerimizin spora olan ilgisi arttı. Çünkü spor salonları sayısı arttı ve bu ilgi salonlara taşındı. Bugün bilindiği gibi belediye olarak Karsspor'a büyük destek verdik. Sporun bütün alanlarına destek vermeye hazırız. Eskilerdeki trendi yeniden yakalamalıyız. Bu bağlamda bizler elimizden ne gelirse yapacağız ve herkesi de bu bilince davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

KENTTE BUZ HOKEY TAKIMI KURULACAK
Başkan Alibeyoğlu birçok yeniliğin de yakın zamanda hayata geçirileceğini müjdeleyerek, "Kentimizde buz hokey takımı kurulacak. Aynı zamanda da buz paten sahası kurulacak. Şehir stadyumunu kent dışına çıkaracağız. Şimdiki stadın olduğu yeri de büyük bir meydan yapacağız. mevcut kapalı spor salonunu kış sporlarına hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.


Gençlere de seslenen Alibeyoğlu, "Bütün gençlerimizin sporla ilgilenmesini istiyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için sporun her alanını desteklemek gerek. Gençlerimiz ilgilendikleri spor alanlarında başarılar elde edip bize umut versin yeter. Biz bu umudu hissettiğimizde sonuna kadar yanlarında oluruz" dedi.
Başkan Alibeyoğlu, ziyaretleri nedeniyle sporculara çeşitli hediyeler dağıttı daha sonra da birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 12:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?