30
Nisan
2024
Salı
KARS

Başıboş köpekler, Kars'ta tehdit oluşturuyor !

Kars’ta çöplerden beslenmeleri için köylüler tarafından şehir merkezine getirilen köpekler, vatandaşların sağlığını ve güvenliğini tehdit ediyor.

Geceleri köpek korkusundan evlerine gidemediklerini söyleyen vatandaşlar, zor durumda kaldıklarında polisten yardım istediklerini belirtiyor.

Köpeklerini şehir merkezindeki çöplerden beslenmeleri için yanlarında getiren köylülerden bazıları ise köpekleri at arabalarına zincirle bağlıyor ya da minibüslerin bagajlarına koyuyor.

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, köpeklerin belediyenin başına bela olduğunu söyleyerek, "Köylerden getirilip şehre bırakılan köpekler, büyük bir sıkıntı meydana getiriyor. Bu köpekleri çöpten beslensin diye şehre salıveriyorlar, ama gerisini düşünmüyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Maddi bakımdan onları kontrol edecek imkana sahip değiliz. Köylü vatandaşlarımızdan isteğim, köpeklerini şehre salmasınlar ya da yanlarında kendi güvenlikleri için getirdikleri köpeklerini tekrar geri götürsünler" dedi.

BEDİR ALTUNOK-KARS (İHA)
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2003 Cumartesi 15:19:01
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 15:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal güngören IP: 85.98.54.xxx Tarih : 24.11.2008 16:34:22

bu köpelere bir yuva yapılmalıdır sivasta olduğu gibi kocaman bir yer lütfen karsın belediye başkanına sesleniyorum ali ali duy sesimi bu köpeklere bir yuva yaptır yo yo dj kemal