3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Başkan Alkan'dan hizmet dökümü

KAĞIZMAN'DA BELEDİYE HİZMETLERİ

Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, yaptığı değerlendirme toplantısında son 11 ay içinde yapılan hizmetleri anlattı.

Makamında düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları hizmetler sırasında birçok sıkıntılarla karşılaştıklarını söyleyen Başkan Mehmet Alkan, bunların hepsinin üstesinden geldiklerini söyledi. Başkan Alkan, içme suyu, yolcu taşımacılığı, emlak vergisi gibi belediye hizmetleriyle ilçeye birçok hizmet yapıldığı vurguladı. Belediye personeli ve ilçe halkının, işçi değişikliği yapacaklarını beklediğini belirten Alkan; "Ama biz hizmet için buradaydık bu nedenle belediye bünyesindeki işçileri değiştirmeden

birkaç takviye ile kimseyi mağdur etmedik. Göreve geldiğimizde hizmet verebilmek için belediyenin tüm hizmetlerini incelemeye aldık ve gördük ki yıllardan beri toplanmayan ve ödemesi yapılmayan su borçları var. 23 bin nüfuslu ilçe merkezinde ayda sadece 5 bin TL su borcu ödendiğini öğrendik. İlk olarak bu sorunu çözmek için girişimlerde bulunduk birçok ev ve iş yerine uyarılar yaptık, aylık ve birikmiş su borcunu ödemeyen vatandaşların suyunu kestik ve yaptığımız bu girişimlerden dolayı birçoğunun önüne

geçtik. Ayrıca kaçak su kullanımını önlemek içinde su sayaçlarına mühür vurduk bu uygulamanın ardından ayda 5 bin TL tahsil edilen su borcu aylık 80 ila 90 bin TL yi buldu ve toplanan bu parayla ilçe halkına hizmet etmek için gerekli ödeneği sağladık" dedi.

 

D-1 YOLCU TAŞIMA BELGESİ ALAN İLK BELEDİYE OLDUK

Kağızman-Erzurum hattında çalışan yolcu otobüsünün D-1 yolcu taşıma belgesi olmadığını, araçlarına sürekli ceza kesildiğini bundan dolayı otobüs seferlerine son vermek zorunda kaldıklarını söyleyen Başkan Alkan, "Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen D-1 yolcu taşıma belgesi hiçbir yerel yönetimde bulunmamaktadır. Bu belgeyi alabilmek için gerekli olan 150 kişilik taşıma kapasitesi şartını yerine getirmek amacıyla 4 adet 27 kişilik 2009 model yarım otobüs alarak ve diğer şartları yerine getirerek

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek yerel yönetimler içerisinde D-1 yolcu taşıma belgesi alan ilk belediye olduk. Aldığımız yeni araçları şehir içi yolcu taşıması için 1 olan Toprakkale ve Kesiköprü güzergahlarındaki servis araçlarını 2'ye çıkardık, diğer 2 aracımızın birini Yukarı Kümbet mevkisine, diğerini ise hiç servisi olmayan Bayam Mahallesi'ne koyarak Kağızman halkının hizmetine sunduklarını, İlçeye hizmet yapmaya geldiklerini" kaydetti.

 

MADDİ İMKANLARI OLMAYAN ÖĞRENCİLERİMİZİ UNUTMADIK

Kağızman'da kış nedeniyle kumlama ve yol düzeltme çalışmaları yapıldığını, Kağızman Kesikköprü yol güzergahında tehlikeli olan şarampol bölgesinde yol genişletme çalışmaları yaptıklarını ve yaz aylarında imkanlar doğrultusunda asfaltlama ve yol kenarına koruma bariyerleri yapma planımız var diyen Başkan Alkan özetle şunları söyledi:

"Kağızman'da çürümeye terk edilmiş olan 6 katlı Belediye İşhanı'nın bakım ve onarım yaparak hizmete sunduk. İşhanımız ilçemize yakışır bir hale gelmesi bizleri mutlu etti. İş hanımızda boş bulunan 3. katı belediye eğitim destek evi yaparak sadece kırtasiye masrafı kadar cüzi bir meblağ bağış ile maddi durumu iyi olmayan ilçe halkının çocuklarının hizmetine sunduk. Dershanemiz ilçe halkının büyük memnuniyeti ile karşılandı ve öğrencilerimize faydalı bir hizmet oldu."

Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, projeleri arasında yer aylan sulama suyu çalışmalarının devam ettiğini, ilçeye 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve yıkılan dere bentlerini tekrar yapıldığını anlattı. Alkan "Dere boyunca yüksekliği 10 metre, genişliği de 3 metre beton bentler DSİ destekli olarak yapılıyor. Bentlerin tamamlanmasıyla ilçede sulama su sorununun ortadan kalkacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 12:41:02
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 18:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?