6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Başkan çöp topladı

Kars Belediyesi il genelinde çöp toplama kampanyası başlattı.

Kampanyanın ilk ayağı olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bölgesinde Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, mahalleli ile birlikte gün boyu çöp topladı.
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Belediye meclisinin aldığı kararla kentte çöp toplama kampanyası başlattı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarının bulunduğu 30 Ekim Mahallesi'nde başlatılan kampanyaya mahalleli de destek verdi. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, mahalle muhtarı Haydar Çakırca, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve belediye personeli mahalleliyle el ele vererek çevrede çöp toplama çalışması yaptılar. 7'den 70'e herkes alandaki çöpleri bir bir topladı. Çöpler daha sonra kamyonlarla kent dışına taşındı. Mahalleli, belediyenin başlattığı temizlik kampanyasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler.


Başkan Bozkuş, "İlimizin genel anlamda ciddi bir çevre kirliliği var. Bunu bir yerden başlatmak istiyorduk böylelikle TOKİ bölgesinden başladık. Burada çok güzel konutlar var ama çevresi çok kirliydi. Bu örnek çalışmayı kentin diğer 24 mahallesinde sürdüreceğiz. Kars halkıyla birlikte el ele verip çevremizi temizleyeceğiz. Muhtarlarımızla görüşerek belli günlerde bu uygulamayı devam ettireceğiz. Kars halkından özellikle mahalle sakinlerinden destek bekliyorum. Çevremizi temiz tutalım. Bu kampanyayı devam ettireceğiz. Çevre temizliği ve çevre sağlığı hepimiz için geçerli olmalıdır. Haziran'ın ilk haftasında da Çevre Orman Bakanlığımız çevre temizliği ile ilgili bir kampanya başlatacaklar. Bizde bugünden başlattık. Kampanyamız kentimize hayırlı olsun" dedi.


Daha sonra Atatürk Mahallesi'nde devam eden kampanya kapsamında bütün mahalleler birer hafta aralıklarla el birliğiyle çöplerden arındırılacak.
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 10:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet IP: 78.184.8.xxx Tarih : 27.05.2009 11:10:46

 Belediyenin en önemli görevlerinin başında şehri temiz tutmak, yollarını yapmak, ağaçlandırmak ve su problemini çözmektir. Bunları yapan belediye bence başarılıdır.