5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Başkonsolos Sultanoğlu'na plaket

Yeni Azerbaycan Yardımlaşma ve Kültür Derneği (YAYKD) Kars Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'nu makamında ziyaret ederek, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesindeki rolü ve Kars'a yapmış olduğu katkılardan Sultanoğlu'na plaket verdi. 

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'nu makamında ziyaret eden Yeni Azerbaycan Yardımlaşma ve Kültür Derneği Kars Şube Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, "Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğu açıldığı günden bugüne kadar Azerbaycan ile Türkiye, hususen Doğu illerimiz arasında iktisadi ve medeni bağların kurulması, Azerbaycan hakikatlerinin bölge halkına ulaştırılması için fedakarlıkla çalışan Başkonsolos Hasan Sultanoğlu büyük bir başarı örneği göstermişlerdir. Türkiye-Azerbaycan dostluğunun gelişmesine katkılarından, Bakü-Kars uçak seferlerinin başlamasında göstermiş olduğu çabadan, Kars-Bakü demiryolu hattının hayata geçmesinde emeğinden, Kafkas Üniversitesi'nin Azerbaycan üniversiteleri ile ilişkilerinin gelişmesine katkılarından, üniversitemizde açılmış Azerbaycan Türkçe'si ve edebiyatı programı öğrencilerinin eğitimine yardımlarından, üniversitemizde görev yapan Azerbaycan vatandaşlarının ve Azerbaycanlı öğrencilerin sorunlarının çözümünde her türlü yardımlarından dolayı başkonsolos Hasan Sultanoğlu'na teşekkür ederim" dedi.

Başkan Necefoğlu, "Başkonsolos Hasan Sultanoğlu'nun son dört yıldaki faaliyeti Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın çok isabetli bir atama yaptığını gösteriyor. Azerbaycan-Türkiye münasebetlerinin gelişmesinde Doğu illerimizin Azerbaycan'a açılan kapısı olarak nitelendirdiğim Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğu'nun önemi tartışılmazdır. Başkonsolosumuza Türkiye-Azerbaycan kardeşliği namına çalışmalarında başarıların devamını diliyorum" diye konuştu.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu da YAYKD Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu'na teşekkür ederek, çalışmaların aralıksız devam edeceğini, birbirine gönülden bağlı iki kardeş ülke olan Azerbaycan ve Türkiye'nin dostluğunun daha da gelişeceğini belirtti.

Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 14:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?