5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Başkonsolosluk'dan yardım

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından her bayram öncesi olduğu gibi mübarek Ramazan Bayramı öncesinde de Kars ve Iğdır'da 500'e yakın aileye bayram hediyesi dağıtıldı. 

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu yardım dağıtımını; Şehit ve Gaziler Derneği, Birinci Dünya Harbi'nde Ermeni Çetecilerinin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği ve mahalle muhtarlarının belirledikleri listelere göre yaptı. 

Ailelere verilmek üzere gıda malzemelerinden oluşan paketler hazırlatan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, amaçlarının bayram öncesi ailelerin yüzünü güldürmek olduğunu söyledi. Yaptıkları yardımı küçük bir hediye olarak gördüklerini de belirten Sultanoğlu, kendisini Karslı olarak gördüğünü ve bu gibi yardımların reklama dönüşmesinden yana olmadığını savunduğunu ifade etti. 

Sultanoğlu, daha sonra şunları söyledi:
"Karslılarla beraber burada Ramazan bayramını kutlamak bizim için bir gururdur ve biz bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu hediye işini abartmaya gerek yok. Bizim boynumuzun borcudur. Bu, yardımdan ziyade Karslı hemşerilerimize hediye mahiyetindedir. Başkonsolosluğumuza bağlı 17 il ve tüm Türk aleminin yaklaşmakta olan Ramazan bayramını bu vesile ile kutlamak istiyorum. Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinin bütün alanlarda daha da gelişmesini arzu ediyorum." 

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu bahçesindeki yardım dağıtımının belirli bir düzen ve disiplin içinde yapılması dikkat çekti. Alışılan izdiham görüntülerinin yerine sevgi ve saygının ön plana çıktığı Başkonsolosluk önünde kadınlar önce mahalle mahalle ayrıldı ardından sıralarını bekleyen kadınlara yardımlar örnek olacak şekilde dağıtıldı. Kişilerin mahalle muhtarları tarafından önceden tespit edilmesi ve paketlerinin isim okunarak dağıtılması örnek bir uygulama olarak hafızalara kazındı. Kimse kimseyi
itip kakmazken, herkes, isminin okunmasını bekledi. Kimsenin gururuyla oynanmazken, hediyeyi veren de alan da memnun ayrıldı.
 
Bazı kadınların Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'nun elini öpmek istemesine Sultanoğlu karşı çıktı. Elini öptürmeyen Sultanoğlu hediye paketi olarak adlandırdığı yardım malzemelerini dağıttığı kadınların bayramlarını kutladı.
Kadınlar da, "Allah Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'ndan razı olsun" diyerek evlerinin yolunu tuttular. 

Yardımlar aynı sistemle Iğdır ilinde de dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 13:12:40
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 12:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?