6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Bayılan kadın doktoru çileden çıkardı

Kars'ta baygınlık geçirdiği ileri sürülen ve yerde yatan bir kadın, sürekli aynı numarayı yaptığı gerekçesiyle ambulans görevlisi doktoru çileden çıkardı. 

Ardahan'ın Hanak ilçesinden iki çocuğunun nafakasını sağlamak amacıyla 2 ay önce Kars'a gelerek dilencilik yapan ve kendisini arabaların önüne atarak baygınlık geçirdiği ileri sürülen Halime Yetik (50) isimli kadın, dün akşam saatlerinde fenalaştı. Etrafına toplanan vatandaşlardan bazıları kadını tanıdıklarını ve sık sık kendisini arabaların önüne attığını, devamlı da bayıldığını söyledi. Yoldan geçmekte olan bir genç kız kadınla yakından ilgilendi ve sürekli olarak kadının sağlık durumunu kontrol etti. 

Kalabalığın artması üzerine olay yerine gelen emniyet ekipleri 112 Acil Servisi'ni arayarak ambulans istedi. Polis memuru, sağlık görevlilerinin kadını tanıdıklarını ve başka acil bir vakada olduklarını bu nedenle de gelemeyeceklerini belirtti. Vatandaşlar, ambulansın gelmemesine tepki gösterirken, polis memuru da kadının kendine gelmesi için yüzüne su serpti. Yüzüne ikinci kez dökülen suyun ardından uyanan kadın, etrafına toplanan kalabalığı görünce kendini yeniden yere attı. Kadın daha sonra polis memuru ve çevredekilerin yardımıyla yerinden kaldırıldı. Sürekli "Ölmek istiyorum" diyen kadın, şeker hastası ve tansiyonu olduğunu söyleyerek, "Kendimi öldüreceğim. Vali bana bakmıyor. Eşim öldü. Benim de maaşım yok. Çocuklarımı da devlet yurda verdi. Vali bana ev versin, yardım etsin. Çocuklarımı da alıp gideyim. Ya da bir iş versin çalışayım" dedi. 

Ambulansın olay yerine gelmesiyle birlikte görevli doktor bağırmaya başladı. Herkes şaşkına dönerek ne olduğunu anlamaya çalışırken doktor, "İçeride benim şu anda hastam var. Yeter artık. Ambulansta epilepsi hastası var. Bu kadın bir dilenci ve sürekli aynı numarayı yapıyor. Vatandaş da bunu bilmiyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 12:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
azat devrim IP: 88.243.10.xxx Tarih : 8.05.2007 14:23:35
kadın yaşlı ve kimsezis yardıma itiyacı var kadını dinemek daha iyi olur yalanda kimse kendini yere atmas