5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Bayraktepe'de davullu zurnalı açılış

Kars Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 50 santime ulaşmasıyla birlikte kayak sezonu davul-zurnayla açıldı.

Otel çalışanlarından biri sevincini karlara yuvarlanarak gösterirken, Kaymakam ise ailesiyle birlikte atlı kızakla tur attı.
Uzun süredir beklenen karın 2 gün önce yağmasıyla birlikte Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 50 santime ulaştı. Kayak merkezindeki kar en çok Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş'ı ve otel çalışanlarını sevindirdi. Kaymakam Altunbaş ailesiyle birlikte atlı kızakla tur attı daha sonra da telesiyeje bindi.


Kaymakam Ahmet Altunbaş, "Bu sene karın geç yağmasından dolayı bazı sıkıntılarımız oldu. Tabi en güzel olan şey ise karın zamanında yağmasıdır. Tesis olarak her şeyimiz var, mükemmel pistlerimiz var. En önemlisi kar kristal kar kalitesi çok güzel. Doğası ve sarıçam ormanıyla gözde bir tesisimiz var. İki gün önce başlayan kar yağışı bizi sevindirdi, biz de bugün davullu-zurnalı bu yılki sezonu açtık. Tabi şu anda kayak yapılamıyor ama kızak yapılabiliyor. En kısa sürede de kar kalınlığının belli seviyeye ulaşmasıyla kayak da yapılabilecek" dedi.


Uzun zamandır kar yağmaması nedeniyle kayak merkezinin müşterisiz kalmasından sıkılan otel çalışanlarının sevinci ise görülmeye değerdi. Bir otel çalışanı sevicini karlarda yuvarlanarak, arkadaşlarına kar atarak gösterdi. Davullu-zurnalı kar kutlamasına yerli turistler de katıldı. Turistler halay çekerek sezonun başlamasına sevindiklerini söylediler.

İha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 15:47:54
Güncelleme :11 Aralık 2008 Perşembe 17:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?