2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Bayraktepe'den renkli görüntüler

BAYRAKTEPE KAYAK MERKEZİ'NDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi, hafta sonu tatili için gelen ailelerin renkli görüntülerine sahne oluyor.

Bayraktepe Kayak Merkezi yurdun dört bir yanından çocuklarıyla beraber gelen ailelerinin akınına uğrayarak dolup taşıyor. Aileler, çocukları ile birlikte hafta sonu tatili için geldikleri kayak merkezinde gönüllerince eğleniyorlar. Bazı aileler çocuklarını bindirdikleri kızakların ipinden çekerken, bazıları da kayması için yardımcı oldu. Kimi çocuklar ise yalnız bindikleri kızakların üzerinde duramayarak düşerken anne ve babalarını endişe içinde bıraktı.

Eskişehir'den hafta sonu tatili için Baykartepe Kayak Merkezi'ne gelen Aslı Yurtsever, Sarıkamış'ın çok güzel olduğunu söyledi. Daha önce Bursa Uludağ'a da gittiğini anlatan Yurtsever "Ama oraya nazaran burayı daha çok sevdik. Burada kar kalınlığı daha fazla ve havası daha yumuşak. Burası çok eğlenceli. Çocuklar için bu dağ havasının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Buraya eğlenip hoşça vakit geçirmek için geldik. Hafta sonu tatilimizi yapıp döneceğiz" dedi.

Öte yandan başörtülü kadınlar da kaymanın zevkini yaşıyorlar. Bazı eşarplı kadınlar, üzerine bindikleri kayak üzerinde durmakta güçlük çekerek zaman zaman yere düştüler. Sarıkamış ilçesinde ikamet eden Şeyma Kalkan, hafta sonu tatilini kayak merkezinde kayarak geçirmeyi tercih ettiğini söyledi. Ayaklarına taktıkları kayaklarla kayarken bir yandan da başındaki baş örtüsünü düzeltmeyi de ihmal etmeyen, adeta usta kayakçılara taş çıkartan Şeyma Kalkan, "Türban hiç bir spora engel değil. Türbanla her türlü

sporu yapılabilir. Özellikle kayağın zevkini çıkartabilirler. Ben geçen yıldan beri kayıyorum. Fırsat buldukça buraya gelip kayak yapmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

BAYRAKTEPE KAYAK MERKEZİ'NDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER
BAYRAKTEPE KAYAK MERKEZİ'NDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 11:30:00
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 14:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?