6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Belediye pazarcıları kızdırdı

PAZARCILAR BELEDİYE BİNASINA YÜRÜDÜ

Kars'ta, Kurban Bayramı öncesi pazar yerinin değiştirilmesine tepki gösteren esnaf, belediye binasına yürüdü.

Kars Belediye Başkanlığı'nın aldığı bir karar ile her yıl bayram öncesi Eski Sebze Hali etrafında kurulan pazar yerinin değiştirilmesi esnafı kızdırdı. Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un il dışında olması nedeniyle Belediye Başkan Vekili Haydar Yılmaz ile görüşmek isteyen esnafın bu talebi kabul edilmedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı belediye binası önünde biriken esnaf 'Başkan istifa' sloganları atarak pazar yerinin değiştirilmesini proteste ettiler.

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten pazarcılar, "Belediye tezgahlarımızın yerlerini değiştirerek, bizleri zor durumda bıraktı. Zaten yılda bir iki defa işi yapıyoruz. Bunu da bize çok gördüler. Gitmemizi istedikleri yerde iş yapamayacağımızı kendileri de çok iyi biliyorlar. Buna rağmen bizleri yıldırmak için her türlü girişimi yapıyorlar. Böyle bir uygulama karşısında bizim ticaretimizi sürdürmemiz mümkün değil. Yani açıkça bizlere 'Çıkan bu şehirden gidin' diyorlar. Belediye başkanının aldığı bu karardan dolayı kınıyoruz" diye konuştular.

Bir süre Belediye binası önünde bekleyen pazarcılar daha sonra sloganlar atarak dağıldı. Pazarcıların belediye önündeki eyleminde herhangi bir olay çıkmaması için polis geniş önlem aldı.

PAZARCILAR BELEDİYE BİNASINA YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 15:13:05
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 15:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?