6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Belediyeden kadınlara destek

Kars Belediyesi tarafından Faikbey Caddesi'ndeki tarihi bina, onarımı tamamlandıktan sonra 'Kadın Dayanışma Merkezi' olarak hizmete açıldı.

Seçim çalışmalarından eşini görme fırsatı bulamayan Belediye Başkanı Alibeyoğlu bu vesile ile eşi Ayşe Alibeyoğlu'nun hem Kadınlar Günü'nü kutladı hem de tatlı yedirerek hasret giderdi.

Belediye Başkanı ve CHP'nin Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu, kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ev kadınlarıyla birlikte Kadın Dayanışma Merkezi'nin açılışını yaptı.

Alibeyoğlu açılışta yaptığı konuşmada, "Kars'ta Kadın Dayanışma Merkezi'nin açılışının gecikmiş olması bizleri son derece üzmüştür. Bugün anlamlı bir günde açılışı yapmanın onurunu duyuyoruz. Kadınlarımız burada el işi ürünü yaparak satışını gerçekleştirecekler, kurslara katılacaklar ve buradaki lokalde dinlenecekler. Kadının üretim sürecine katılmadığı ve sosyalleşmediği bir ülkede ilerlemeden asla bahsedilemez. Bizim felsefemizde, bizim inançlarımızda budur. Kadına olan değerimizi, çocuklarımıza olan değerlerimizi bütün halkımız biliyor. Onun için kadınlarımıza layık olduğu bütün çalışmaları önümüzdeki dönemde de halkımız bize layık görürse, teveccüh gösterirse sürdüreceğiz" dedi.

Kadın Dayanışma Merkezi sayısını artıracaklarını da ifade eden Alibeyoğlu, "Açılışını yaptığımız bu merkezden kentin bir çok yerinde yine yapacağız. Burasının arka bahçesinde de yazın masalar konulacak ve buraya gelenler aynı zamanda da dinlenme fırsatı bulabileceklerdir. Organik ortamda üretilen ürünlerin, meyvelerin, sebzelerin satışı da yapılacak. Kadınlar tarafından üretilen bütün ürünler burada sergilenecek ve satılacak. Böylelikle ev hanımlarımız aile bütçelerine de gelir sağlayacaklar. Aynı zamanda da bilgisayar ve dil kursları olacak. Böylelikle kadınlarımız bir arada olacaklar ve el birliği daha güzel hizmetleri sunacaklar" dedi.

Açılışın ardından yüzlerce kadına karanfil dağıtan Başkan Alibeyoğlu, merkezin bütün bölümlerini gezdikten sonra lokale geçtiğinde burada eşi Ayşe Alibeyoğlu ile karşılaştı. Seçim çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle birbirlerini sıkça göremeyen Alibeyoğlu çifti kısa süreliğine de olsa bir arada olma fırsatını yakalamış oldular. Başkan Alibeyoğlu ilk olarak eşinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı ardından da kendi eliyle tatlı yedirdi. Başkan eşi Ayşe Alibeyoğlu da teşekkür etti ve seçim nedeniyle
göremediği eşini gördüğü için mutlu olduğunu söyleyerek, "Vallahi eşimin yüzünü görebildim nihayet" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 19:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vvvvv IP: 85.106.221.xxx Tarih : 8.03.2009 20:24:59

böyle şeylerin karsta yapılması çok güzel destekliyorum ve devamaını bekliyorum