5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Belediye'nin yeni çöp araçları

 Kars Belediyesi tarafından alınan, 3 adet sıkıştırmalı çöp toplama aracı ile festival öncesine de denk gelen daha da temiz bir Kars hedefleniyor.

Kars Belediyesi Temizlik İşleri müdürlüğüne 3 adet araç takviye edildi. Alınan 3 adet sıkıştırmalı çöp toplama aracı ile Kars Belediyesi’nin araç filosu 123’e ulaştı.

Konu ile ilgili açıklama yaparak araçları tanıtan Kars Belediyesi Özel Kalem Müdürü Serhat Gönen, Başkan Alibeyoğlu’nun göreve başladığı gün itibari ile toplamda belediyeye ait 17 tane aracın olduğunu ve alınan son 3 adet çöp toplama aracı ile araç sayısının 123’e yükseldiğini belirterek, “Şu an itibari ile aldığımız 3 yeni sıkıştırmalı çöp toplama aracı ile 123 tane aracımız oldu. Belediyemizin temizlik işleri bünyesinde çöp toplama hizmeti verecek 3 adet yeni aldığımız aracımız ile şehrimizde çöp ile daha da etkin bir biçimde mücadele etmiş olacağız.

Halkımızdan her zaman olduğu bibi bir isteğimiz var. Artık kentlilik bilincini iyice içimize sindirmemiz gerekir. Dolayısı ile kentte yaşadığımız için bazı yaşam kuralları vardır. Bunlardan biriside kentimizin temizliğidir. Onun içinde ilimizde çöplerin belediyemiz tarafından toplanması bir program dâhilindedir. Halkımızdan tek isteğimiz belirli saatlerde çöplerimiz vatandaşlarımız tarafından poşetlenerek çöp konteynerlerine konulması gerekmektedir. Bu nedenle temizlik işleri olarak temizlik konusunda dahada fazla hizmet vermiş oluruz. Malasef bazı yerlerdeki çöp konteynırlarının içleri boş durumdayken etrafları ise çöp yığınları ile doluyor. Bu nedenle en azından çocuklarımızın daha temiz bir çevrede yaşamaları için çöplerimizi kurallar çerçevesinde ve belirlenen saatlerde çöp konteynırlarının içine koymaları gerekir.

Düşünün ki bir cadde üzerinde 5 tane konteynır var ve bir araç günde 20 defa o cadde üzerinde gidip geliyor. İnanın bu Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur.

Ayrıca önümüzdeki ayda Belediyemiz tarafından 4’üncüsü düzenlenecek olan 4. Kafkas Kültürleri Festivali öncesinde İlimiz bir yerde görücüye çıkmış olacaktır. İlimizin temiz olması son derece önemli bir durum arz etmektedir.” Dedi.

siyasalbirikim
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 12:13:35
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 17:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?