6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Belediyeye yeni hizmet aracı

Kars Belediyesi yeni aldığı yüksek basınçlı su ve vakumla çalışan kombine kanal temizleme aracıyla tıkanan kanalizasyon şebekesini temizlemeye çalışmalarına başladı.


Yeni alınan araç ile özellikle yağışlardan dolayı eski olan kanalizasyon sistemindeki tıkanmaların önüne geçileceği belirten yetkililer, aracı şehir merkezinde bulunan kanalizasyon bacaları ve ızgaralarının temizlenmesi için kullanacaklarını söylediler.

Yetkililer, aracın kanalizasyon şebekesinde biriken moloz, kum, şişe, cam, tuğla ve taş parçalarını 200 millimetre çapında olan emme hortumuyla 20-25 metreden çekerek temizleme özelliğine sahip olduğunu kaydettiler.

Yetkililer, yüksek basınçlı su sistemi ile tıkanan kanalizasyon hatlarını ise 120 metre uzunluğunda olan ve dakikada 226 litre su basma kapasitesine sahip olan hortum ile tıkanıkları açarak boruları temizlediğini söylediler. Yetkililer, kısa bir süre önce alınan araç ile şehir merkezindeki 10 kilometrelik kanalizasyon şebekesini temizlediklarını anlattılar.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 16:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aabelediye IP: 212.174.172.xxx Tarih : 4.09.2009 09:19:11

kars'ın alt yapısı çökmüş vaziyette.sağolsun naif başkanda taşları döşedikten sonra mazgallar tamamen bitti.şimdi yağmur yağdı mı dolup taşıyor artık var olan altyapı yetmiyor.zaten beton büz dediğimiz sistem toprak altında çürüdü gitti. tüm kurumlarla bir araya gelip programlı bir şekilde çalışılarak bu sorunun çözülmesi gerekir.bazı belediyeler 2 metre çapında altyapı boruları döşüyor. bırakın heykelleri, festivalleri vs. önce hizmet ve ekonomik yatırım şart. refah seviyesi yükselsin insanlar huzura kavuşsun sonra festivallere devam ederiz. sergiler açılır, sanatsal ve kültürel faaliyetler yapılır ama önce iş,aş...