5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

BES ve DİSK'ten İsrail'e tepki

Kars'ta Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısını kınadı.

Faikbey ve Atatürk caddelerinin kesiştiği kavşakta toplanan bir grup KESK ve DİSK üyesi, yaptıkları basın açıklamasıyla İsrail'i kınadı. Grup adına açıklama yapan BES Örgütlenme Sekreteri İnan Ercan, "Büyük çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 400'e yakın kişinin ölümüne, 2 binden fazla masum Filistinlinin yaralanmasına neden olan ve günlerdir dünyanın gözleri önünde süren bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu katliam insanlık açısından utanç vericidir. ABD ve onun yeni dünya düzeninde Ortadoğu'daki piyonu
Siyonist İsrail kan akıtmaya ve bu politikasını utanmazca savunmaya devam ediyor. Gazze'de katledilen Filistinlilerin kanlarında da dünyanın bütün haksız savaşlarında var olan emperyalizmin eli vardır. ABD ve İsrail ile işbirliği yaparak Büyük Ortadoğu Projesi'ni hayata geçiren ve pervasızca Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlığını yürütmekle övünen, mazlumun yanında yer aldığını her fırsatta dile getirenler de akan kanın sorumluları ve suç ortaklarıdır" dedi.
ABD ve İsrail büyükelçilerinin Türkiye'de istenmeyen kişi ilan edilmesini isteyen Ercan, "Türkiye ve İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu derhal feshedilmeli, ABD ve İsrail büyükelçileri istenmeyen kişi ilan edilerek İsrail ve Türkiye arasında şimdiye kadar imzalanan anlaşmalar tek taraflı olarak feshedilmelidir. Bilinmelidir ki aksi durum timsah gözyaşı dökmekten farksız değildir. Hamas'ı bahane ederek yaşanan vahşeti haklı göstermeye çalışanlar bilmelidir ki hiçbir gerekçe bu saldırıları haklı
gösteremez, göstermemelidir de. Büro Emekçileri Kars İl Temsilciliği olarak haklı ve mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu ve haklı mücadelesini bir kez daha buradan selamlarken emperyalizm ve işbirlikçilerini kınıyoruz" diye konuştu.
Basın açıklaması olaysız sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 18:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?