6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

'Bin Köyde Bin Seminer'

Kars-Ardahan-Iğdır Veteriner Hekimler Odası (VHO) tarafından başlatılan "Bin Köyde Bin Seminer" programı , Kars'ın Susuz ve Akyaka ilçelerinden sonra Selim'de devam ettirildi. 

Selim Lisesi salonunda yapılan toplantıya; VHO Başkanı Doç. Dr. Yavuz Öztürkler, Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mithat Şahin, Yrd. Doç.Dr. Savaş Yıldız , İlçe Tarım Müdürü Bülent Şirin, Veteriner Hekim Murat Tevcen ve 40 mahalle ve köy muhtarı katıldı. 

İl genelinde hayvancılıkta yaşanan sorunlar ile Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi ve VHO'nun çalışmalarıyla ilgili bilgilerin verildiği toplantıda ağırlıklı olarak brucella ve suni tohumlama ele alındı. Muhtarlar, 4-8 aylık buzağılara yapılan brucella aşılamasından çok memnun olduklarını, ancak bunların niçin şimdiye kadar yapılmadığını sordular. Suni tohumlama çalışmalarının geçen yıllara nazaran daha başarılı sonuçlar verdiğini dile getiren muhtarlar, buzağı teşviklerini almada bir takım sorunlarla karşılaştıklarını da ifade ederek, "Bu seminerden çok faydalandık ve artık hayvancılığı bilinçli yapma konusunda bir beyaz sayfa açacağız" şeklinde konuştular. 

VHO Başkanı Doç. Dr. Yavuz Öztürkler ise "Bir dokunduk, bin ah işittik" diyerek, "Bir çok sorunun dile getirildiği bu toplantı umarım sizler için verimli olur ve zaman ilerledikte sıkıntılarımız hep birlikte azalır. Hedefimiz el birliği içinde yöne hayvancılığını ayağa kaldırıp ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. Eğer hayvancılık istenilen seviyeye gelirse hem aile bütçeniz kalkınır hem de ülke ekonomisi daha iyi seviyelere gider" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 11:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?