3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Bölgenin 'yoğun bakım ünitesi'

DEVLET HASTANESİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KOMŞU İLLERE DE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Kars Devlet Hastanesi bünyesinde açılan ve çevre illere de hizmet vermeye başlayan 'Yoğun Bakım Ünitesi' hasta yakınlarını rahatlattı.

Sağlık Müdürü Fahri Sevinç ile Hastane Başhekimi Uzman Dr. Murat Kavas'ın girişimleriyle hizmete giren yoğun bakım ünitesi, hastalarına hizmet vermeye başladı.

Hastalarını yıllardan beri Erzurum'a götürmek zorunda kalan vatandaşlar artık yollarda perişan olmuyor. Yoğun Bakım Ünitesi'nde hastaları tedavi edilirken, kendileri de dışarıda koltuklarda oturup çaylarını içerek ekrandan hastalarının tedavilerini izliyorlar.

Kars Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, teknolojiyi yakından takip ederek Devlet Hastanesi'ne birçok yenilikler getirdiklerini belirtti. Dr. Sevinç "Bunlardan sonuncusu da Yoğun Bakım Ünitesi oldu. Biz Sağlık Müdürlüğü olarak Kars'ımıza güzel hizmetler vermek için çalışıyoruz. Bundan sonrada çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Murat Kavas ise; "Yoğun Bakım Ünitesi'nin kurulmasıyla hastanemizde çok büyük bir eksikliği gidermiş olduk. Hastalarımıza burada çok güzel hizmet veriyoruz. Hasta yakınları dışarıda dev ekranda hastalarını takip edebiliyorlar. Yaklaşık 1,5 milyon TL'ye mal olan ünite artık komşu illerden de hasta alıyor. Amacımız Kars Devlet Hastanesi olarak hastalarımıza en iyi hizmet vermektir" şeklinde konuştu.

Kars Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan ve hastalarına hizmet veren yoğun bakım ünitesi ilave ile birlikte 8 yataklı olarak hizmet veriyor. Teknolojinin en son cihazlarıyla donatılan Yoğun Bakım Ünitesi'nden, Ardahan ve Iğdır illerinden gelen hastalara da yararlanıyor.

DEVLET HASTANESİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KOMŞU İLLERE DE HİZMET VERMEYE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 14:26:02
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 15:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?