4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Bozkuş sorun dinledi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, vatandaşların talep ve görüşlerini dinlemeye devam ediyor.

Kars Belediyesi’nin her hafta Salı ve Perşembe günü gerçekleştirdiği, halkın istek ve belediyeden beklentilerini doğrudan Belediye Başkanına ilettiği “Halk Günü” toplantılarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Belediye Başkanlığı Binası’nda gerçekleştirilen “Halk Günü” toplantısında, Karslılar Başkan Bozkuş ile birebir görüşme imkanı buluyor. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, amaçlarının tüm Karslılar ile doğrudan iletişim kurmak ve sorunlara hızlı çözüm üretmek olduğunu kaydetti.

Kars Belediyesi’nin yerel yönetimde katılımcılığı sağlamak ve ortak çözümde buluşmak anlayışıyla hayata geçirdiği “Halk Günü” toplantılarında vatandaşlar her konuda taleplerini Başkan Bozkuş’a iletiyor. Başkan yardımcıları ve tüm birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda talepler ilgili müdürlüklere iletiliyor. Görüşmedeki taleplerin takip ve işin sonuçlandırılması için hazırlanan formda başkan notunu alarak ilgili birime iletiyor. Bazı talepler anında yerine getirilirken, zaman gereken konularda ise hazırlanan form desteği ile iş takibi gerçekleştiriliyor.

Vatandaşla ilgili bilgilerin hazır bulunduğu form ile ilgili müdürlük tarafından takibi yapılıyor. Ayrıca dosyalanan formlardaki bilgilerle halkla ilişkiler birimince kişi ile iletişime geçilerek, işleyiş hakkında bilgiler alınma yoluna gidiliyor. Bununla hem iş takibi hem de kurumun halkla ilişkileri gerçekleştirilmiş oluyor.

Öte yandan “ Halk Günü” toplantılarına katılan vatandaşlar, yeni açılan imar ve mülkiyet sorunları, maddi yardım talepleri, çocuk oyun park alanları yapılması, çocuğu ve yakınının belediye de işe alınması, elektrik ve su faturalarını ödeyemedikleri gibi sorun ve sıkıntılarını Başkan Bozkuş’a iletme fırsatı buluyorlar.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Halk Günü” toplantılarını geleneksel hale getirdiklerini belirtti.Bozkuş; “Biz bu toplantılarla vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Burada vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını önemli ölçüde çözüyoruz. Amacımız her vatandaşa ulaşmak, onların sorun ve sıkıntılarına ortak olarak bir nispette olsa yardımcı olmaktır” dedi.

Öte yandan “Halk Günü” toplantısında, Başkan Bozkuş’a belediye çalışmalarından dolayı teşekkür etmek üzere gelen vatandaşların çokluğu ise dikkat çekiyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2012 Perşembe 16:53:38
Güncelleme :25 Eylül 2012 Salı 17:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?