3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Bozkuş'tan gazetecilere yemek

KARS BELEDİYE BAŞKANI NEVZAT BOZKUŞ GAZETECİLERLE YEMEKTE BULUŞTU

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, düzenlenen yemekte gazetecilerle bir araya gelerek belediye çalışmaları ve projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Bozkuş, Üçler Mahallesi'ndeki tepeye yaptırılan İnsanlık Anıtı ile ilgili yıkım kararının kendilerine ulaşması halinde gereğinin yapılacağını söyledi.

Başkan Boşkuş, Kars Kazevi'nde düzenlenen yemekte, gazetecilere altyapı çalışmaları, hayvan pazarı, içme suyu ve geri dönüşüp projeleri hakkında bilgi verdi. Sorumluluk alanında halka özlenen hizmete verme çabasında olduklarını anlatan Başkan Nevzat Boşkuş, sorunların çözümünde basının önemine değindi.

Bir gazetecinin İnsanlık Anıtı ile ilgili sorusunu da cevaplayan Başkan Bozkuş, anıt hakkında 3 kez yıkım kararı alındığını, ama raporun bir türlü ilgili yerlere dağıtılmadığını belirtti. Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun girişimleriyle yaptırılan heykelin kesinlikle yıkılacağını belirten Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan 35 metre yüksekliğinde, 350 ton ağırlığındaki İnsanlık Anıtı'yla ilgili yıkım karanı var. Bu kararın belediyeye ulaşması halinde

anıt yıkılacaktır" dedi.

Başkan Bozkuş, "Kars Kalesi'nin simetriğinde Üçler Mahallesi'ndeki tepeye yaptırılan İnsanlık Anıtı çalışmalarının Erzurum ile Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun hazırladığı rapor üzerine durdurulması, ardından yıkılıp-yıkılmayacağı tartışmaları aylarca sürdü. Anıt için 3 defa yıkım kararının alındı. Geçtiğimiz hafta valilikten belediyemize bir yazı geldi. Biz de konuyu daimi encümene sunduk. Yıkılma gerekçesi üç konudadır. Bunlar da birincisi anıtın inşaatının SİT alanı üzerinde

inşa edilmesi, yapı ruhsatının bulunmaması ve hazine arazisi üzerinde yapılması nedenlerinden dolayı kurul tarafından yıkılması doğrultusunda karar alınmıştır. Yıkılması yönünde karar elimize ulaşırsa yakıcağız" ifadelerini kaydetti.

Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından Üçler Mahallesi'nde yaptırılan İnsanlık Anıtı'nın yıkılması için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığı'nın da girişimleri bulunuyordu.

KARS BELEDİYE BAŞKANI NEVZAT BOZKUŞ GAZETECİLERLE YEMEKTE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 11:10:03
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 12:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?