6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Bozkuş'un vekili bir bayan

KARS'TA BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAKAMINA OTURAN İLK BAYAN

Kars'ta ilk kez bir bayan belediye başkanlığı makamına oturdu. Kars Belediye Başkan Vekili Fatma Sinar, “Kars'taki bayanların siyaset yapması ve şehrin görsel güzelliğine katkı sağlaması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Boşkuş'un il dışında olması nedeniyle yerine vekaletten bakan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Belediye Meclisi üyesi Fatma Sinar, ilk kez bir bayan olarak belediye başkanlığı makamına oturdu.

Başkanlık görevini vekaleten yürüten Sinar, ilk olarak itfaiye binasını kontrol ederek, gördüğü eksikliklerin kısa sürede giderilmesi için direktifiler de bulundu. Belediyeye ait diğer birimleri de gezen Sinar, et kesim mezbahası ve ekmek fabrikasında da incelemeler yaptı. Birim müdürlerinden bilgi alan Sinar, hizmetlerinin hızlı ve düzenli yapılmasını istedi.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Sinar, çok heyecanlı olduğunu ve kısa bir süre için de olsa üslenmiş olduğu görev nedeniyle belediye tarihine geçen ilk bayan başkan vekili olmasının kendine gurur verdiğini belirtti. Sinar, “Kars'taki bayanların siyaset yapması ve şehrin görsel güzelliğine katkı sağlaması gerektiğine inanıyorum. Siyasette bayanların daha aktif olabilmesi için kendine güvenen cesur bayanlara ihtiyaç duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Bir bayanın belediye başkanlığı makamına oturması ve başkan vekilliği gibi zor bir görevi geçici de olsa üstlenmesinin gurur verici olduğunu vurgulayan Sinar, “Kars tarihinde ilk kez başkan vekili olma unvanını almak çok güzel bir duygu. Çok heyecanlıyım. Bir bayan olarak böyle ağır bir görevi yürütmek gerçekten çok zor, ama altından kalkacağıma inanıyorum. Kadınların görev verildiği zaman yapamayacağı, üstesinden gelemeyeceği hiçbir iş yoktur. Yeter ki, bizlere güvensinler ve önümüzü açsınlar” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 17:51:05
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 11:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?