3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Bu da 'çamur bastı'

TRABZON'UN KOLBASTISI, KARS'TA ÇAMUR BASTI OLDU

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Sarıgün köyünde yapılan düğünde, 10 yaşındaki Alişan Bastaban 'kolbastı' oyununu çamurların içerisinde oynayarak Trabzon'un kol bastısını çamur bastıya çevirdi.

Sarıgün köyünde Ferit ve Sevgi Yolcu çiftinin 2 gün 2 gece süren düğününe, 10 yaşındaki Alişan Bastaban ve arkadaşlarının beraber çamurların içerisinde oynadıkları 'kolbastı' şovu damgasını vurdu.

Davulcu ve zurnacının kolbastı oyununu çalmasıyla vatandaşların aralarından sıyrılarak oyun alanına atılan küçük çocuklar çamurların içerisinde kolbastı oynamaya başladılar. El ve ayak hareketleriyle oyuna ayrı bir renk katan çocuklar, davetlileri ve izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar. Küçük çocuklar, çamurların içerisinde çevik ve pratik hareketler yaparak dikkatleri üzerine çekip kendilerini izleyen vatandaşlardan bol bol alkış topladılar. Bir anda kendisini davul-zurnadan çalan kolbastı oyunun

akışına kaptıran Alişan Bastaban, dansa eşlik etmesi için akranlarından bir anda ayrılarak çamurların içerisine uzanarak şovuna devam etti. Ayağındaki ayakkabıları ve üzerinde bulunan giysileri çamurlara bulandı. Yağmur demeden, çamur demeden davullu-zurnalı çalan kolbastı oyununu çamurların içerisinde oynayarak "Kolbastı, Çamurbastı" oldu diyen Alişan Bastaban, "Bu kolbastı oyununu herkes beton zeminlerinin üzerinde oynuyorlar gelsinler benim gibi çamurların üzerinde oynasınlar bakayım nasıl oluyormuş.

Şimdi bizler bu 'kolbastı' oyununu 'çamur bastı' oyunu olarak değiştirdik" dedi.

Bir süre oyunlarına devam eden çocuklar daha sonra üzerlerini elbiselerini değiştirmek için evlerinin yolunu tuttular.

TRABZON'UN KOLBASTISI, KARS'TA ÇAMUR BASTI OLDU
TRABZON'UN KOLBASTISI, KARS'TA ÇAMUR BASTI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 18:52:05
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 13:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?