6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Bu da kar sörfü!

BU DA KAR ÜZERİNDE SÖRF KEYFİ

Kars'ın Selim ilçesinde, köylülerin ata bağladıkları urganlar yardımıyla kar üzerinde sörf yapması ilginç görüntüler oluşturdu.

İlçeye bağlı Çıplaklı köyünde ikamet eden vatandaşlar, denizde teknelerin arkasında yapılan sörfü atların yardımıyla kar üzerinde yapıyor.

Selim Çıplaklı Köyü Doğanpınar Atlı Spor Kulübü'nde cirit sporcusu olan Çetin Güneş ve Kenan Karataş isimli gençler, Kars Belediyesi Geleneksel Atlı Spor Kulübü Dernek Başkanı Yaşar Yılmaz'ın da destekleriyle aldıkları iki kayak takımı ile atın arkasında "kar sörfü" yapıyor.

Atlara bağlanan urganlar yardımıyla kaymaya başlayan gençler, köylüler ve çocuklardan da alkış alıyor. Düşe kalka sörf yapan Çetin Güneş ve Kenan Karataş, keyifli dakikalar yaşadıklarını belirterek, "Sörf ve kayakla tanışmaktan büyük zevk aldık. Bundan böyle sörfü köy çocuklarına da öğreteceğiz. Bizler televizyonlarda görüyoruz, teknelerin arkasında sörf yapıyorlar. Burada deniz ve tekne olmadığı için atın arkasında kar üzerinde sörf yapıyoruz. Bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz" dedi.

Kars Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Spor Kulübü Dernek Başkanı Yaşar Yılmaz da takım oyuncularının cirit oyununun yanında kayakla sörf yapmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

BU DA KAR ÜZERİNDE SÖRF KEYFİ
BU DA KAR ÜZERİNDE SÖRF KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 15:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muharrem polat IP: 78.183.52.xxx Tarih : 2.01.2010 21:11:08

gardeşim memleketimin haberlerini okurken hepçıplaklı köyünün haberleri karşıma çıkıyor ne olursun bırde o köyun dısından haber ver senin göbeyın çıplaklı köyünemi baglı hep ordan haber yapıyorsun