5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Bu da minik Kızılaycı

Kars'ta ağabeyi Melikcan Çetinkaya'nın (9) arkadaşları ve komşularından Kızılay'a bağış için topladığı yardım paketlerine pijamaları ve üzerine küçük gelen giysileriyle destek veren 3 yaşındaki Nazlı, röportaj yapmak isteyen gazetecilere akla-karayı seçtirdi.

Ziya Gökalp İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi Melikcan Çetinkaya öğretmenlerinin 1 hafta önce başlattığı 'Kızılay'a Yardım Projesi' kapsamında kolları sıvadı. Önce ne yapabileceğini düşünen Melikcan daha sonra 6 arkadaşıyla birlikte harekete geçti. Sağlam, temiz, kullanışlı fakat çocuklara küçük gelen giysileri toplamaya karar verdiler. Mahallede kapı kapı dolaşarak çocuklara belli bir zaman sonra küçük gelen giysileri bir bir toplamayı başardılar. Melikcan'ın 3 yaşındaki kardeşi Nazlı ise çok sevdiği pijama takımı ile üzerine küçük gelen diğer bütün giysilerini Kızılay'a bağışladı ve ağabeyine destek verdi. Melikcan, toplanan 3 koli dolusu giysiyi bugün arkadaşları adına Kızılay Kars Şubesi'ne götürerek teslim etti. Yardımların toplanması sırasında da ağabeyi Melikcan'ı yalnız bırakmayan Nazlı da Melikcan'la birlikte Kızılay'a gitti.

Yardım malzemelerinin ihtiyacı olan çocuklara verilmesi için Kızılay İl Başkanı Remzi Aras'a teslim eden Çetinkaya kardeşler, bu ve benzeri yardım kampanyalarını sürdüreceklerini söylediler. Kızılay Başkanlığı görevine yeni başlayan Remzi Aras ilk olarak Çetinkaya kardeşleri Kızılay'ın gönüllü üyesi yaptı ve kendi elleriyle rozetlerini takarak 'Kızılay' şapkası hediye etti. Kars Kızılayı'nın en küçük üyesi olan ve sevimli tavırlarıyla bütün dikkatleri üzerine çeken Nazlı Çetinkaya gazetecilerin de ilgi odağı oldu. İl Başkanı'nın koltuğuna oturarak espriler yapan minik Nazlı, röportaj yapmak isteyen gazetecilere adeta akla-karayı seçtirdi. Her soru sorulduğunda cevap vermekte nazlanan Nazlı'ya konuşması için babası çikolata getirdi. Kızılay İl Başkanı Remzi Aras da Nazlı'ya kol saati armağan etti. Gördüğü ilgi karşısında nazlarını artıran Nazlı gazetecileri uzunca bir süre oyaladı. Gazeteciler de Nazlı'nın, 'Herkes Kızılay'a yardım etsin' demesi için epeyce beklediler. Nazlı zaman zaman sinirlendi, zaman zaman da gülerek röportajı adeta tiyatroya çevirdi. Nazlı bol bol çikolata yiyerek sürdürdüğü röportajında Kızılay'a yardım etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve büyüdüğü için kendisine küçük gelen elbiselerini başkalarına verilmesi için Kızılay'a gönderdiğini söyledi.

Kampanyanın kahramanı Melikcan Çetinkaya ise, "Bugün burada Kızılay'a yardım yapmak için bulunuyoruz. Ben okulumda öğretmenlerimin de desteği ile Kızılay'a Yardım Projesi'ni yürütüyorum. Kolilerin içerisine kitap, defter, kullanmadığımız eşyalar ve giysiler var. Komşularımızdan da kullanmadıkları eşya ve giysilerini istedim onlar da verdiler. Bunu kardeşim Nazlı ve 6 arkadaşımla birlikte yürüttüm. Bu eşyalarımız Kızılay aracılığı ile fakir arkadaşlarımıza dağıtılacak. Ben bütün arkadaşlarıma çağrıda buluyorum. Herkes kullanmadıkları eşyalarını ihtiyacı olan arkadaşlarımıza ulaştırılmak üzere Kızılay'a getirsin" diye konuştu.

Kızılay İl Başkanı Remzi Aras da çocuklara teşekkür ederek çocukların bu hareketinin büyüklere de örnek olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 10:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?