6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Bu da Vali'yi karşılama kuyruğu

Ankara Mülkiye Başmüfettişliği görevinden Kars'a vali olarak atanan Ahmet Kara ile yeni Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Cengiz Zeybek bugün Kars'a gelerek görevlerine başladı.

 Vali Kara'yı karşılama töreninde Valilik binası önünde uzun kuyruk oluştu. Alana sığmayan kuyruk binanın merdivenlerine taştı.


Vali Mehmet Ufuk Erden'in Valiler Kararnamesiyle Kırşehir'e atanması ve kentten ayrılmasıyla 1 haftadır boş kalan valilik koltuğuna oturacak olan Ahmet Kara, bugün karayoluyla Kars'a geldi. Vali yardımcısı Doğan Demirdaş'ın il sınırında karşıladığı Vali Kara için Valilik binasında da karşılama töreni düzenlendi. Protokol üyeleri ve valilik çalışanların katıldığı karşılama töreninde uzun kuyruk oluştu. Kalabalık alana sığmayınca kuyruk binanın merdivenlerine kadar taştı. Havayoluyla gelen Emniyet Müdürü Cengiz Zebyek'in de hazır bulunduğu karşılamaya; Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı, Vali yardımcıları, kaymakamlar, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Cemiyet Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, daire amirleri ve valilik çalışanları katıldı.


Yöresel kıyafetli kız çocuklarının çiçekle karşıladığı Vali Kara, tören mangasını selamladıktan sonra karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşıp ayaküstü tanıştı. Merdivenlerin bitiminde son görevliyle de tokalaştıktan sonra kalabalığa dönen Vali Kara, "Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Tabi yine makama gelmek isteyen arkadaşlarımız için açığız ama buradaki zahmetiniz için hepiniz sağ olun. Zaten beraber olacağız, görüşeceğiz, çalışacağız. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim" dedi.


Makama geçerek ilk defa Valilik koltuğuna oturan Erzincanlı Vali Kara, daha sonra şunları söyledi:
"Soyum Ahıska Türklerinden. Dolayısıyla yüreği, gelenek ve görenekleri bilen bir insanım. Meslekte 32. yılım. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı görevlerinde de bulundum. Büyükşehir genel sekreter yardımcılığı, Başbakanlık müsteşar yardımcılığı yaptım. Sümer Holding Genel Müdürlüğü görevini de ifa ettim.

Sarıkamış Ayakkabı Fabrikası'nı da ben kapattım. Sorumlu ararsanız beni bulabilirsiniz. En son Turizm Bakanlığı müsteşar yardımcısıydım. Şu anda da Kars'a Vali olarak geldim ve inşallah hizmete devam
edeceğiz. Tabi her şeyden önce hayırlı hizmetlere vesile olmak, başarılı olmak, bir şeyler yapmak, iz bırakmak önemlidir. Yoksa siz vali olmuşsunuz bakan olmuşsunuz çok da önemi yoktur. Bir şeyler katabilirsek sevineceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız zaten göreceksiniz. Biraz da tabi heyecanım var bağışlayın.

Dolayısıyla şimdilik fazla bir şey söylemeyeceğim. İnşallah hayırlı olur."
Vali Kara gazetecilere takılmayı da ihmal etmedi. Kara, sık sık flaşların patlaması üzerine, "Bakın hepsini birden topluca çekerseniz ileride görüşemeyiz. Şimdi az çekin ki daha çok görüşeceğiz" diyerek espri yaptı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 14:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
agahaslan IP: 84.135.195.xxx Tarih : 4.07.2009 00:20:57

Hic bir moderin ülkede böyle acik hava konseri verilmemis simdiye kadar .ve ayni zamanda isini birakip gelenler memurlar amirler daire baskanlari bunlarin isini kim yapacak?veya kime yaptiracaklar .is pesinde kosan vatandas dairede bekleye dursun  nasil olsa vatandasdan  bizde cok  sükür edin ki mevsim yazdir kis deyil  yoksa bir köy okulu acilisinda ,donan cocuklar gibi  sizlerde dona bilirdiniz. yani gine bir vali karsilama töreni idi)))))