4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Bu ilkel görüntüye 'dur' diyen yok mu?..

Kazıyla tanınan ve her sokak başında kaz satıcılarının bulunduğu Kars’ta, siparişlerin artması üretici ve alıcıları harekete geçirdi. Kazları 20-25 milyon lira arasında satın alanlardan bazıları alel acele sokak aralarında, ev bahçelerinde keserken, bazıları ise kaldırımları tercih ediyor.

Kesilen kazların bazılarının ise atıldıkları bagajlarda hala yarı canlı oldukları gözleniyor.
Kars’ta sayıları 10 binleri bulan kazların kesimine, kar yağması ve buzların oluşmasıyla başlandı. Kazıyla tanınan ve her sokak başında kaz satıcılarının bulunduğu Kars’ta, kazları 20-25 milyon lira arasında satın alanlardan bazıları alel acele sokak aralarında, ev bahçelerinde keserken, bazıları ise kaldırımları tercih ediyor.

Kazlar önce araçların bagajlarından kaldırım üzerine indiriliyor, ayaklarından bağlı olan kazlar sırasıyla kesiliyor. Kaçmak isteyen bazı kazlar ise yine de kesilmekten kurtulamıyor. Uzun uğraşlar sonucu kesilen 20 kaz, daha sonra sahipleri tarafından araçların bagajına konularak evin yolu tutuluyor. Öte yandan gövdeleri ve kafalarıyla birlikte bagaja konulan kazlardan bazılarının hala can vermemiş olması ise dikkat çekici.

Gazeteci Öner Daşdelen, kesilen kazların kar üzerinde bir müddet bekletildiğini söyledi. Bunun sebebinin ise kanının rahat boşalması olduğunu ifade eden Daşdelen, daha sonra temizlenen kazların uzun bir süre balkonlarda ’güneş pastırması’ denilen yerlere asıldığını vurguladı. Güneş enerjisini alan kaz etlerinin ayazla birlikte kıvamına geldiğini de kaydeden Daşdelen, kaz etinin vücut ısısına da katkı sağladığını vurgulayarak, "Kaz eti Kars’ta en çok tercih edilen ettir. Çok kuvvetli bir proteine sahip olduğundan dolayı vücutta ısınma sağlıyor ve kaz etini yiyenler üşümüyorlar" dedi.

kars
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 10:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?