6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Bu okuldan çöp çıkmıyor

Kars Merkez 30 Ekim Anaokulu öğrencileri, yıl boyuca çöpe atılan malzemeleri biriktirip birer sanat eseri haline getirdiler.


30 Ekim Anaokulu’nun minik öğrencileri, 2008-2009 eğitim-öğretim yılını muhteşem bir sergiyle noktaladı. Minik elleriyle yıl boyunca çöpe atılan malzemeleri toplayan öğrenciler bunları biriktirip birer sanat eseri haline getirdiler. Öğretmenlerin desteği ile her öğrenci kendi kafasında canlandırdığı eserleri büyük bir dikkatle sergi için hazırladı. 4, 5 ve 6 yaş gruplarının yapmış olduğu el emeği göz nuru ‘çöpten eserler’ sergiyle görücüye çıkarıldı.


Okulun sergi salonunda açılan ‘çöpe sergi’ye Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenice, İlköğretim Müfettişleri Başkanı Adil Akaya, Okul Müdiresi Gülden Atbaş Demirel, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.


Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici okul öncesi eğitimin önemi vurgulayarak, “Okul öncesi eğitim, gelecekte başarılı çocuklar yetişmesi açısından oldukça önemlidir. Bugünün küçüğü yarının büyüğüdür. Yarın ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın sağlam karakterli, üretici, çalışkan ve başarılı bireyler olması için okul öncesi eğitime her anlamda destek vermeliyiz. Yıl sonu nedeniyle çok yoğun olan işlerimize rağmen önceliği anasınıflarının faaliyetlerine ayırıp bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getiriyor olmaktan oldukça mutluyuz. Çünkü; eğitimde temelin okul öncesiyle çok daha sağlam atılacağına yürekten inanıyoruz. Bu konuda öğretmen ve velilerimizi çok istekli görmek bizleri gururlandırıyor. Bu nedenle herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, konuşmasını tamamladıktan sonra serginin açılışını minik öğrencilerle birlikte yaptı. Çöpten kurtarılan malzemelerin görücüye çıkarıldığı sergi büyük beğeni topladı. Çöpe atılan malzemelerin, miniklerin sihirli ellerinde adeta birer sanat eserine dönüşmesi hem şaşırttı hem de gururlandırdı. Yumurta kabukları, kırık mandallar, meyve suyu kutuları, poşet gibi bir çok gözden çıkarılan malzemelerin bu defa göze hitap ettiği görüldü.

Ziyaretçiler serginin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün en anlamlı sergisi olarak değerlendirdiler.
Okul süresince yapılan etkinliklerin; Müdire, öğretmen ve personelin günlerce süren özverili çalışmalarıyla halka sunulması büyük takdir toplarken, okul öncesi eğitimin önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 11:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?