6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Bülent Arınç Kars'ta

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Adana'da katıldığı bir konferansta, özel toplantılar ve törenlerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasına gerek olmadığı yönündeki sorular üzerine, "Bu bir konferanstır. Konferansın küçük bir bölümüdür. O konferansın kasetlerini Adana'dan alın inceleyin" dedi.

Arınç, seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Kars Havaalanı'nda AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, AK Parti Kars İl Başkanı Ramazan Karakelle ve partililer tarafından karşılandı.

Çay molası için VİP salonuna gelen Arınç gazetecilere ziyaretle ilgili açıklama yaptı. Arınç, yaklaşan mahalli seçimler dolayısıyla Kars ve Ardahan'ı ziyaret etmek için geldiğini, Kars ve Ardahan'da Milletvekilleriyle, belediye başkan adaylarıyla, teşkilatla seçim çalışması yapacaklarını söyledi.

Kars'ı ve Ardahan'ı en son AK Parti'nin kuruluşunda ziyaret ettiğini belirten Arınç, "Bir kez de Sarıkamış şehitlerimizi anmak için Kars'a gelmiştim. Zaman çok dar olduğu için Kars'ı ve Ardahan'ı aynı gün ziyaret etmek istedim. AK Parti olarak değerli adaylarımızla halkın önüne çıkıyoruz. İnşallah bu seçimlerde başarılı olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Umuyoruz ki seçimler Kars'ta da, Ardahan'da da hayırlar getirsin, başarılı sonuçlar getirsin. Türkiye'nin her yerinde bir coşku var, bir sevinç var.

Büyük bir heyecan yaşanıyor. Bir iktidar partisi olarak da iddiamız hem Türkiye'de, hem de Kars, Ardahan ilçeler dahil değerli adaylarımızın seçimi kazanmasıdır. İktidarda yaptığımız hizmetler ve başarıları yerel yönetimlerde de tekrarlamak istiyoruz. Bunun için halkımızın vereceği karara elbette saygı duyuyoruz. Bize düşen çalışmaktır. İnşallah seçim sonuçları da milletimizin yüzünü güldürsün" dedi.

Gazetecilerin, Adana'da katıldığı bir konferansta, özel toplantılar ve törenlerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasına gerek olmadığı, bunun 12 Eylül'den kalma bir alışkanlık olduğu yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine Arınç, şunları söyledi:

"Bu bir konferanstır. Konferansın küçük bir bölümüdür. O konferansın kasetlerini Adana'dan alın. Sizler güzel gazetecilersiniz. Şimdi onu tekrarlamayım. Konferansın anlamı vardır yalnız başına söylersem olmaz. Adana'da yüzlerce gazetecinin önünde yapıldı. Umarım bulursunuz".
Komutanlarla ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili soruyu da cevapsız bırakan Arınç, daha sonra karayoluyla Ardahan'a hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 13:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?