2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Bürokratların Kars çıkarması

BÜROKRATLARIN KARS ÇIKARMASI

1963 Ankara Hukuk Fakültesi mezunları yıllar sonra Kars'ta bir araya geldi.

Kars eski Valisi Özdemir Hanoğlu, Aydın Eski Valisi Muharrem Göktayoğlu, Yargıtay Daire Başkanları, Danıştay Daire Başkanları, Hakimler, Avukatlar ve bürokratlardan oluşan 155 kişilik grubun Kars gezisi devam ediyor.

Ankara, İstanbul, İzmir ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelerek Kars'ın tarihi ve turistik yerleri Kars Kalesi, 12 Havariler Kilisesi, tarihi hamamlar, Namık Kemal'in Evi ve tarihi mekanları gezen 155 kişililik bürokrat grubu mezuniyet balolarının 47. Sarıkamış Toprak Otel'de kutlayacaklar.

Kars'a gelen emekli bürokratlar, Kars'ın tarihi yerlerinden Kars Müzesini gezdikten sonra Anı Ören Yerine hareket ettiler.

Kars ve çevresinde yaptıkları gezilere müze müdürü Necmettin Alp ve 2 müze görevlisi eşlik ederek Kars hakkında çeşitli bilgiler verdiler. Tur başkanı ve 1963 Ankara Hukuk Fakültesi mezunları temsilcisi Fuat Nazlı, "Kars'ta konaklayacağız. Kars tarihi bir kent adeta açık hava müzesi doğası ve tarihi ile insanları hayran bırakıyor. Bizler her yıl Türkiye'nin bir başka kentinde mezuniyet yıl dönümümüzü kutlarız. Bu yıl bir arkadaşımızın eşi Kars'ta olduğu için burada toplanmaya karar verdik. Ön çalışmalar

yaptık. Kars Valisi Ahmet Kara ile görüştük. Onun bizi yönlendirdiği doğrultuda gezimizin programını yaptık" dedi.

155 kişilik üst düzey bürokratlardan oluşan grup, Sarıkamış Şehitlerini gezerek çelenk koydular. Daha sonra il merkezine gelen grup, Kars'ın evlerini, kalesini, camilerini, kümbetlerini, hamamlarını gezerek bu yerler hakkında bilgiler aldılar. Grup, Anı Harabeleri'ni de gezerek bugünkü programlarını tamamladı.

Üst düzen bürokratlardan oluşan grup, Ardahan'a gidecek. Ardahan'dan Çıldır'a Çıldır Gölü gezilecek. Akşam saatlerinde Kars'a gelecek olan grup, Sarıkamış Toprak Otel'de 47. mezuniyet balosunu gerçekleştirecek.

BÜROKRATLARIN KARS ÇIKARMASI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2010 Cumartesi 17:40:02
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 23:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?