5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Büyük hasret bitti!

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Şöleni'nin bu yıl bir ayağı da serhat şehir Kars'ta düzenlenecek. 9 Haziran'da gerçekleşecek şenlik, il genelinde sevinçle karşılandı.

'Evrensel Barışa Doğru' sloganı ile 140 ülkeden 2 bine aşkın öğrencinin katılacağı şölenlerin Kars ayağı için düzenleme kurulu, ilde faaliyet yürüten yerel ve ulusal basının temsilcileriyle Kars Butik Otel'de bir araya geldi.

Toplantıda, Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği, (KARSİAD) Genel Sekreteri Cengiz Kaya, Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağının da illerinde yapılacağını müjdeleyerek, 8 Haziran'da 15 ülkeden öğrencilerin havaalanında karşılanacağını ve otellerine yerleştirileceklerini, 9 Haziran'da ise şehir gezisi ve protokol ziyaret ile akşam saat 19.00'da şölenin Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Stadyumu'nda gerçekleşeceğini söyledi.

"BU FESTİVALLERLE KARSIMIZ BÜTÜNLEŞECEK"

Amaçlarının, bu festivale Kars'ı bütünleştirmek olduğuna değinen KARSİAD Genel Sekreteri Kaya, "Kars'ta büyüğünden küçüğüne herkesi bu festivale katmaya bekliyoruz. Türkçe Olimpiyatları'nda hedefimiz, evrensel barışadır. İlimizde de evrensel barışı işlemiş olacağız. Tabi bu organizasyonun mali bir desteğe ihtiyacı var. İlimizde ciddi anlamda sponsorluk yapan yerlerimiz oldu. Biz isterdik ki bu yardımlara, kendi esnafımız, halkımız destek olsun, yabancılar dışında kendi halkımız buna destek olsun. Stadyuma biz 20 bin kişi bekliyoruz. Yapacağımız bu festival Iğdır, Ardahan, Kars İllerini kapsayacktır." diye konuştu.

HASRET BİTTİ TÜRKÇE OLİMPİYATLARI Kars'ta

Bu yıl, 1-16 Haziran'da Türkiye genelinde düzenlenecek ve geçmiş yıllarda bu şölenin Kars'ta düzenlenmesi için çaba gösterildiğine değinen Ayışığı Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Akaslan ise "Her yıl mayısta başlayıp haziranda zirveye çıkan bu coşku, ülkemizin hemen hemen bütün illerinde halkımıza, Türk okullarının meyveleri olarak kendi ülkelerinin kültürlerini ve ülkemizin kültürlerini tanıtma fırsatı sunuyor. Karslılar olarak, her yıl bu coşku buraya da gelir mi? Yapılır mı? diye bekliyorduk. Bu bekleme, 11. Türkçe Olimpiyatları Şöleni'yle mutlu sona ulaştı. Artık hasret bitti." dedi.

Cihan
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2013 Çarşamba 17:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?