5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Büyükler kurban küçükler oyun derdinde

Kurban Bayramının ilk günü Kars'ta renkli görüntülere sahne oldu. Büyükler kurbanlık derdine düşerken çocuklar ise zamanlarını oyun oynamakla geçirdi. 

Kars'ta vatandaşlar, sabah saat 07.05'de kılınan bayram namazı için camilere akın ettiler. Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da namaz çıkışında çocuklara 5'er YTL harçlık dağıttı. Vatandaşlar daha sonra satın aldıkları kurbanlıkları kesmek için evlerinin yolunu tuttular. 

Aksi bir durumun yaşanmadığı kurban kesiminde dualar edildi ve kesilen etlerden bir kısmı ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılırken kurban derileri de Türk Hava Kurumu'na (THK) bağışlandı. Vatandaşlardan bazıları kurban derilerini kendi elleriyle THK Kars Şubesi'ne teslim ederken bazıları da THK'na ait araçlarla deri toplamaya gelen görevlilere makbuz karşılığında teslim ettiler. THK Kars Şube Başkanı Selaaddin Dalgınlı, kurban derisi toplamakla tek yetkili kurumun THK olduğunu söyleyerek vatandaşların derilerini THK'ya bağışlamalarını istedi. 

Bu arada bazı acemi kasaplarda kurbanlıkların yerine kendilerini yaraladılar. El, kol ve bacaklarını kesen onlarca acemi kasap hastanenin acil servisine akın etti. Sabahın erken saatlerinde acemi kasaplara karşı hazırlıklı bekleyen sağlık görevlileri bir bir acemi kasapların yaralarını tedavi etti. 

Bayramı en renkli geçiren çocuklar ise kurbanlıklardan uzak kalmayı ve oyun alanlarına gitmeyi tercih etti. Havanın güneşli olmasını fırsat bilen çocuklar park ve bahçelere akın ederken bazı mahalle çocukları ise kendi aralarında oyun oynamakla vakit geçirdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 15:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?