5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Buz üstünde mumlu gösteri

Kars Belediyesi tarafından 7 yıl önce Mesut Yılmaz Parkı'nda bin 800 metrekarelik havuzun suyla doldurulmasıyla oluşturulan buz pateni sahasında gerçekleştirilmeye başlayan buz pateni sezonu, bu yıl mumlu gösteriler eşliğinde son buldu.

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun girişimleri sonucu yıllardır kış mevsimlerinde buz tutan doğal havuzda düzenlenen etkinliklerde patenle tanışan çocuklar, bu yılki sezonu renkli görüntüler eşliğinde tamamladılar. Etkinlikler kapsamında Başkan Alibeyoğlu'nun Norveç'ten getirdiği buz delme makinesiyle pistte yuvalar açılarak içlerine renkli mumlar yerleştirildi. Mum ışıkları etrafında paten kayan çocuklar hünerlerini sergilemeyi de ihmal etmedi. Çocuklar soğuk havanın yumuşamaya başlaması ve buzların eriyecek olması nedeniyle saatlerce kaydılar. Renkli görüntüler eşliğinde nostaljik bir akşam geçiren çocuklar Başkan Alibeyoğlu'na teşekkür ettiler.

Paten hocası Habip Perk, bugüne kadar yüzlerce çocuğun paten kaymayı öğrendiğini söyleyerek 100 civarında patene ihtiyaçlarının olduğunu bunun da bir sonraki sezonda temin edilmesini beklediklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 15:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?