5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Buzdan şehit heykeli

Sarıkamış'ta donarak şehit düşen 90 bin askerlerin anısına düzenlenen "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" anma törenleri kapsamında, buzdan yapılan şehit heykeli açıldı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın açılışı yaptığı heykele, kırmızı karanfiller bırakıldı.


Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda 93 yıl önce donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik, ilçede düzenlenen törenlerle anıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'daki hain saldırıdan dolayı son anda değişiklik yaparak, iptal ettiği Sarıkamış programına, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay katıldı.

Kars'taki hava muhalefeti nedeniyle uçakların Erzurum'a inmesiyle saat 14.00'da başlaması gereken program 3 saat gecikmeli başladı. Erzurum'dan karayolu ile gelen katılımcılar ilk olarak programların yapılacağı otel önünde Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri tarafından buzdan yapılan donmuş şehit askerler heykelinin açılışı yapıldı.

Bakanlar, anıtın üzerindeki dev Türk bayrağının açılmasının ardından, buz üzerine karanfil bıraktı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 13:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat urlu IP: 78.163.175.xxx Tarih : 6.01.2008 14:54:12

Sarıkamış olayı bir faciadır ama... Türkün gücünün göstergesidir. Nasıl ölebildiğimizin ıspatıdır. Dostlar düşmanlar bilsin ki, biz hala ölmeye hazırız. Halkımız için, vatanımız için, hakkımız için, hâkımız için...