4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Buzlanma ölüm getirdi

Kars'ta etkili olan kar, tipi ve buzlanma nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Kaza bugün saat 13.30'da Kars-Iğdır Karayolu'nun 35'inci kilometresindeki sakaltutan mevkiinde meydana geldi. İlhan Karakaş'ın kullandığı 76 DE 857 plakalı özel otomobil yolun buzlu ve kaygan olması nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kayarak şarampole yuvarlandı.

Yaklaşık 7 metre yüksekliğindeki uçurumdan takla atarak dev kayalara çarpması sonucu durabilen otomobil sürücüsü İlhan Karakaş (27) ağır şekilde yaralandı. 60 yaşındaki Selvi Özdemir ise olay yerinde hayatını kaybetti.İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri kaza yerine giderek 112 Acil Servis ambulansıyla ağır yaralıyı Kars devlet Hastanesi'ne gönderdi. Yaralanın buradaki tedavisi sürerken kazada hayatını kaybeden yaşlı kadının cenazesi ise olay yerine gelen savcının incelemesi sonrası hastane morguna konuldu.

Kazanın ardından polis ve jandarma ekipleri bir başka kazanın yaşanmaması için yolda geniş güvenlik önlemi aldı. Yolun aşırı derecede buzlanması ve tipi nedeniyle jandarma ekipleri seyir halindeki araç sürcülerini uyararak kontrollü şekilde seyretmelerini sağladılar.

Öte yandan aynı gün içinde farklı bölgelerde yoğun kar yağışı nedeniyle birçok maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kent merkezi çıkışlarında görev alan trafik polisleri sürcvüleri zincir takmaları konusunda uyardı

..
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2012 Perşembe 17:14:20
Güncelleme :6 Aralık 2012 Perşembe 17:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?