6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Buzlu yolda nasıl yürünür?

UZMANDAN BUZLU YOLLARDA YÜRÜMENİN TEKNİKLERİ

Kars'ın Selim ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan uzman doktor Fatma Köklü, vatandaşların mümkün olduğunca buzlu yollarda yürümemelerini isteyerek, “Buzlu yollarda yürüyorsak mümkün olduğunca küçük adımlar atmalıyız” dedi.

Kar yağışının ardından dondurucu soğukların hakim olduğu Selim ilçesinde, yollar adeta buz pistine döndü. Yürürken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler veren uzman doktor Fatma Köklü, buzlu yolda ellerin kesinlikle cepte olmaması gerektiğini söyledi. Buzlu zeminde büyük adımların atılmamasını da isteyen Köklü, “Buzlu yollarda mümkün olduğunca küçük adımlar atarak yürümeliyiz. Düşme anında avuç ortalarını yere konulması, vücudun her hangi bir bölgesinin yere daha sert bir şekilde çarpmasını önleyecektir” dedi.

Özellikle kış aylarında buzlu zeminde kayarak düşmeye bağlı kırıkların arttığını da dile getiren Köklü, "Bu kırıkların arasında en zor iyileşeni kalça kırıklarıdır. Düşmelere bağlı bazen kafa travmaları da meydana geliyor. Bu nedenle kışın buzlu yollarda yürümeye çok dikkat edilmelidir. Öncelikle buzlu yolda yürünürken asla korkulmamalıdır. Çünkü korku paniğe, ardından da düşmeye neden oluyor” şeklinde konuştu.

UZMANDAN BUZLU YOLLARDA YÜRÜMENİN TEKNİKLERİ
UZMANDAN BUZLU YOLLARDA YÜRÜMENİN TEKNİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 09:18:03
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 11:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?