4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Caddelerin karı temizlendi

Kars Belediye Başkanlığı önceki gün yağan karın ardından caddelerde kar temizleme çalışmalarına başladı.

Faikbey ve Kazımpaşa Caddeleri'nde başlatılan çalışmalardan dolayı cadde trafiğe kapatıldı. Belediye kar ekibi, caddenin kar ve buzunu greyderler ile temizleyerek şehir dışına çıkarttı. Belediye çalışmalarına vatandaşlarında destek verdi. İşyerlerinin önündeki karları temizleyen vatandaşlar, belediye ekiplerine yardımcı oldu. Vatandaşlar kaldırımların kar ve buzunu temizleyerek belediyeye ait iş makinelerinin alabilmesi için toplu şekilde yol kenarına bıraktı. Vatandaşların bıraktığı karlar da kamyonlara doldurularak cadde kardan temizlendi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kar yağışının ardından açan hava ile birlikte cadde ve kaldırımlarım kar ve buzlarını temizlediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Herkesin malumu ilimizde kar yağışı vardı. Sabah yağan kar öğlen eriyordu ve akşam üzeride buzlanıyordu. Bugünde havanın güneşli olmasıyla birlikte ekiplerimiz caddelerin kar ve buzlarını temizleme işlemlerine başladılar. Dikkatlice yapılan çalışmalarda özellikle yeni yapılan asfalta zarar vermemek için itinalı bir şekilde çalıştık. Caddelerin karını temizledik” dedi.

Caddelerin karlarını temizleme çalışmalarına önceki gün akşam soğuğa rağmen başladıklarını belirten Bozkuş; “Belediye ekipleri kar yağışıyla birlikte tuzlama ve caddeleri temizleme çalışmalarına hemen başlamıştı. Özellikle buzlanmanya karşı tuzlama çalışmaları caddelerde yapılıyordu. Bu şekilde hem trafiğin akışını sağlıyorduk. Hem de hemşehrilerimizin caddelerde araçlarını rahat kullanmalarını sağlıyorduk. Tuzlanan caddelerde kayma olayı yaşanmıyordu. Bununla birlikte ana caddelerle yaya yoğunluğu olan kaldırımları ulaşıma uygun hale getirdik. Çalışmalarımıza bugünde Faikbey ve Kazımpaşa Caddesi'nde devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız bütün cadde ve sokaklarda devam edecektir” diye konuştu.
Kars Belediye Başkanlığı'na bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü kar ekibi, Faikbey, Halitpaşa, İnönü, Atatürk ve Metin Sözen Caddelerini geç saatlere kadar sürdürdüğü çalışmalarla kar ve buzlarını temizledi.

Greyderler temizlenen cadde ve kaldırımların karı kamyonlara doldurularak il dışına taşınıyor. Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, caddelere giderek yapılan kar temizleme çalışmalarını bizzat yerinde görüyor. İşçilerle sohbet eden Başkan Bozkuş, işçilerden soğuktan kendilerini kalın giyinerek korumaları istedi. Başkan Bozkuş, gece geç saatlere kadar çalışmaları takip etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2012 Çarşamba 18:16:49
Güncelleme :25 Ocak 2012 Çarşamba 18:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?