5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Çapan'a hemşehrilerinden destek

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul Esenyurt'un eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'a hemşehrilerinden destek geldi. 

Çağdaş Kars Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gümüşpala Kortağ, "Ben Gürbüz Çapan'ı çok iyi tanırım. Ergenokon'cularla ilgisi olmadığını bilirim. Çünkü Gürbüz Çapan, darbenin darbesini yemiş birisidir. Darbelerin darbesini yiyen birinin darbe yapacaklarla birlikte olması, özellikle solculuğundan şüphe duymadığım için Susurluk'çularla birlikte olması mümkün değildir" dedi. 

Tutuklamanın siyasi olduğunu savunan ve bu konuda en büyük görevin CHP'ye düştüğünü vurgulayan Kortağ, "Başta Genel Başkan Deniz Baykal olmak üzere herkes biliyor ki bu tutuklama siyasidir. 

CHP ses çıkarmadığı sürece bunun arkası gelecektir. CHP, seçim sürecinde bile içerde olsa, şimdiden ya Gürbüz Çapan'ın Esenyurt'tan adayları olduğunu açıklayacaktır ya da bu operasyon nedeniyle yerel seçimleri protesto edip, seçimlere girmeyecektir. CHP, yarın 'eyvah' olmadan Gürbüz Çapan konusunda sesini yükseltmelidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 12:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan tatar IP: 78.189.33.xxx Tarih : 5.10.2008 23:26:59

Bende bir karslı olarak, ama istanbulda yaşamını sürdüren biri olarak sayın Gürbüz ÇAPANA CHP nin destek vermesinden yanayım. Çünkü Sayın başkanı istanbulda iyi biliyorum hizmetlerinden dolayı. ve kesinlikle Adı geçen ve toplumun hakkında hemfikir olduğu ergenekon terör örgütüyle bağdaştırılmasını kabullenemiyorum. E