5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Çaresiz aile yardım bekliyor

Kars’ın İstasyon Mahallesi Sakarya sokak 24 numaralı evde yaşayan 6 nüfuslu Cilves ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Ailenin reisi Seyfettin Cilvez’in midesinden kaynaklanan bir rahatsızlığı nedeniyle Erzurum Araştırma Hastanesi’nde süren tedavisinin uzaması eşi ve çocuklarını ortada bıraktı.

Ayten Cilves, eşinin yanlarında olmamasından dolayı kendilerine bakacak kimselerinin bulunmadığını söyleyerek, eşinin sağlık durumu iyi olduğu günlerde inşaatlarda çalışarak geçimlerini sağladığını ifade etti.

Cilves; “Bir lokma ekmek bulmakta bile zorlanıyoruz. Çocuklarıma yiyecek bulamıyorum. Allah’tan başka kimsemiz yoktur. Bazen komşular yiyecek getiriyor. Sürekli olarak onlara açlığımızı söylemekten de utanıyoruz. Çocuklarım Sinem, Tayfun, ve Ceylan okula gidiyorlar. Dilan ve İnanç okula gidemiyor. Çünkü çok zor durumdayız, bizlere yardım etmelerini istiyoruz” dedi. 14 yaşındaki Sinem Cilves ise, “Ben zor da olsa açlığa dayanıyorum ama kardeşlerim dayanamıyor. Babamız hasta olduğu için bizler çok zor durumdayız. Bize biraz yardım etsinler. Ben kendim Merkez Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu 6’ncı sınıfta okuyorum. Derslerim çok iyiydi ama babamın hastalığından sonra kırık notlar almaya başladım. Okuyup doktor olmak istiyorum.” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 17:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abbas çınar IP: 88.246.162.xxx Tarih : 4.03.2008 22:34:46

illaki deniz feneri veya kimse yokmu derneği gibi medya gelsin tv çıkın gösteriş yapın yardım yapsanız kadına kars mın zengin gönlü bol eli açık insanları birazda ahiret için alt yapı hazırlayın belediye seçimleride yaklaşıyor sayın başkan fırsatlar değerlendirmek içindir hadi hayırlısı sayın ablam yardım emeyen düşünsün