3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Celal Aras'ın ismi yaşayacak

CELAL ARAS'IN İSMİ CADDEYE VERİLDİ

Türkiye'nin ünlü iş adamlarından rahmetli Celal Aras'ın ismi Kars'ın Selim ilçe merkezinde bulunan Celal Aras Öğretmenevi'nin olduğu caddeye verildi.

Selim Belediye Meclisi toplanarak, Selim Kaymakamlığı'nın teklif ettiği rahmetli Celal Aras'ın ismini ilçe merkezinde bulunan Celal Aras Öğretmen evinin bulunduğu Caddeye verilmesine oy birliği ile karar verdi. Belediye Başkanlığı meclis salonunda yapılan toplantı öncesinde, Aras ailesinin ilçeye yapmış olduğu hizmetlerini değerlendiren ilçe Kaymakamı Yusuf Güni ve İlçe Başkan Muhittin Yücel rahmetli Celal Aras'ın adını caddeye verdi.

Kaymakam Yusuf Güni ise, her zaman ilçemize bir hizmet veren iş adamlarımızın yanındayız. İş adamlarımız sağ olsun var olsunlar onlar bizlere yeter ki yeşil ışıklar yaksınlar bizler de onlar için elimizden gelen her türlü fedakarlığı göstermeye hazırız. İlçe Belediye meclis üyelerinin aldığı kararla güzel bir dayanışma örneği gösterdikleri için teşekkür etti. Güni, "Alınan kararların herkes tarafından kabul edilebilir olması, burada farklı görüşlerden arkadaşlarımızla böyle uyum ve dayanışma içerisinde

çalışan bir meclisimizin olması bizleri sevindirmiştir, mutlu etmiştir. Bu yüzden hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Selim de bir çok cadde de bir çok sokakta, okulda hiz metler verenlerin adları geçmiştir. Ayrıca ilçeye hizmet etmiş insanlarımızın adı bu şekilde yaşatılmıştır" diyerek sözlerini tamamladı.

Selim İlçesinin ihtiyacı olduğu bir öğretmenevi ile 8 derslik lise okulu ve Celal Aras Hatıra ormanıyla beraber kendi vatanı olan Selim ilçesine yapılan hizmetlerini göz önünde bulunduran ilçe yönetimi rahmetli Celal Aras'ın ismini caddeye verdi. Ünlü iş adamı Latif Aras oğlunun ismini cadde ki tabelada görünce gözlerine inanamadı. İş adamı Latif Aras oğlunun adı yazılı olan tabelanın altına giderek Selim ilçe yönetimine çok teşekkür etti.

İlçe Belediye Başkanı Muhittin Yücel ve İlçe Kaymakamı Yusuf Güni'ye şükranlarını sunan iş adamı Latif Aras, "Ben buraya geldiğim zaman bu tabelayı burada görünce bir anda duygu dolu dakikalar yaşadım gözlerimden yaşlar aktı" dedi.

CELAL ARAS'IN İSMİ CADDEYE VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 10:14:02
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 12:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?