7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Çeşmeler ve dereler buz tuttu

En düşük hava sıcaklığının eksi 20 derece olarak ölçüldüğü Kars'ta dondurucu soğuklar, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 

Son yılların en soğuk günlerinin yaşandığı Kars'ta, soğuk hava sebebiyle yüzlerce araç arızalanırken, çeşmeler, dereler ve çaylar buz tuttu. 3 binin üzerinde abonenin suyunun donduğu kentte içme suyu olmayan köylerde vatandaşlar, su temini için kilometrelerce yol yürümek zorunda kaldı. Yollar buz pistine dönüşürken, yer yer etkili olan sis de ulaşımı olumsuz etkiledi. Soğuk hava nedeniyle aç kalan kuşlar da, yol kenarlarındaki atıklarla beslenmeye çalıştı. 

Hareket halindeki araçların bile donduğu kentte bir sürücü, tüp kamyonunun donan motorunu tüplü pürmüzle ısıtmaya çalıştı. Kars Belediyesi ekipleri ise "Gecekondu Dönüşüm Projesi" kapsamında, Kars Kalesi eteklerinde boşaltılan evlerin yıkım işlerini donmuş zeminde güçlükle gerçekleştirdi. 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Kars'ta gece hava sıcaklığı eksi 20 derece olarak ölçülürken, gündüz ise kent merkezinde sıcaklık eksi 5-12 derece arasında değişti. Kentte yarın akşam saatlerinde kar yağışının beklendiği bildirilirken, yarın gece en düşük hava sıcaklığının eksi 20, pazar gecesi ise eksi 18 derece olacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 15:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?