5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

'Çevre Sorunları' brifingi

Türkiye'de yaşanan çevre sorunlarının araştırılarak sürdürülebilir çevre politikası oluşturulması ve bu yönde alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırması Komisyonu üyelerine Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonu'nda 'Çevre Sorunları' hakkında brifing verildi. 

Brifinge Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Balkanı Naif Alibeyoğlu, AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, komisyon üyeleri ve kurum amirleri katıldılar. 

Kars'ta çevre konusunda yapılanlar ve yapılması gerekenlerle ilgili bili verildikten sonra ilgili kurum amirleri de kendi alanlarındaki çalışmaları aktardılar. Vali Erden, burada yaptığı konuşmada Çevre Komisyonu'nun Kars'ta alacağı kararların çevreyle ilgili alınacak önlemlerde önemli dayanak oluşturacağını ifade etti. 

Erden, çevresel değerlerin hayatın her alanında önem arz ettiğini de vurgulayarak, "Bir tane dünyamız var ve bu dünyayı yerinde tasarruflu kullanmak suretiyle sonraki kuşaklara bırakmak zorundayız. Bu bizim çok temel sorumluluğumuzdur" dedi. 

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Nuri Uslu da doğal değerler olan toprakların, suyun ve havanın kaybedilmesi halinde tekrar bulunmasının çok zor olduğunu kaydetti. 

Dünyayı saran mali krize de değinen Uslu, "Bugünlerde dünyayı mali kriz sarmış durumda bu sıkıntının kaynağı para. Para da bir şekilde bulunur. Peki doğal kaynaklarımız kirlenirse bunları tekrar nasıl bulacağız ve bunların telafisini nasıl yapacağız? Bu topraklar bizlere dedelerimizden miras değil, emanettir. Bizler, Türk halkı olarak, emanete sahip çıkmalıyız. Aynı şekilde bu değerlerimizi torunlarımıza bırakmalıyız" diye konuştu. 

Kars'ın çevresel anlamda çok büyük sorunlarının bulunmadığını da belirten Uslu, en büyük sorunun ağaçlandırma eksikliği olduğunu vurguladı. 

Uslu, daha sonra şunları söyledi:
"Biz gezimize Van'dan başladık. Iğdır, Ağrı ve ardından Kars'a geldik. Yol boyunca bir tane bile ağaç görmedik. Bu geçtiğimiz yerlerde zamanında orman yok muydu? Vardı ama kovalıya kovalıya ormanı Sarıkamış'a getirdik. Ardahan, Iğdır ve Kars'ta kesinlikle ağaçlandırma çalışmaları yapılması gerekmektedir. Yetkililer bu konuda hassas davranmalıdır. Kars Çayı'na atılan atık sular da çevresel kirliliğe yol açmakta. Buradaki atık suların acilen temizlenmesi gerekmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 14:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?